E-devlet telefon kaydı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. E-devlet telefon kaydı nasıl yapılır?
  2. Telefon kaydettirme nasıl yapılır?
  3. 120 nerenin numarası?
  4. Telefon IMEI kaydı nedir?
  5. 125 telefon numarası nedir?
  6. Alo 143 nedir?

E-devlet telefon kaydı nasıl yapılır?

E-devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresinden cihaz kaydını yapabilmektedir.

Telefon kaydettirme nasıl yapılır?

Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerinden başvurması gerekiyor. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor.

120 nerenin numarası?

Telefon yoluyla 120 kısa numarası aranarak BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne (Tüketici İletişim Merkezi) yapılan ihbar kaydının iptali de yine aynı Merkez aranarak sağlanabilmektedir.

Telefon IMEI kaydı nedir?

IMEI İşlemleri Yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir.

125 telefon numarası nedir?

DASK'ın açılımı "Doğal Afet Sigortaları Kurumu"' dur. Bu Kurum Zorunlu Deprem Sigortası Hattı olarak 125 numaralı telefonu kullanıma açmıştır. DASK'ın amacı kendilerine hızlı ve kolay erişim sağlamaktır.

Alo 143 nedir?

143 numaralı telefon hattı (uzatılmış el, Dargebotene Hand) her türlü sorunuyla ilgili birisiyle konuşmak isteyenler içindir (Almanca, Fransızca ve İtalyanca dillerinde).