Diskalifiye Türkçesi nedir?

İçindekiler:

  1. Diskalifiye Türkçesi nedir?
  2. Atletizmde diskalifiye ne demek?
  3. Diskalifiye ne demek TDK?
  4. Bayrak yarışlarında sporcular hangi durumlarda diskalifiye edilir?
  5. 110 metre engelli yarışında rüzgar hızı ne kadar süreyle ölçülür?

Diskalifiye Türkçesi nedir?

Diskalifiye kelimesi Türkçe'de "yetkisini kaldırmak, devre dışı bırakmak" anlamına gelir. ... Bu sözcük İngilizce qualify "yetkilendirmek" fiilinden di+2 önekiyle türetilmiştir.

Atletizmde diskalifiye ne demek?

Yarışmacılardan birisinin hatalı çıkış yapması durumunda çıkış tekrarlanır. İki kez hatalı çıkış yapan atlet diskalifiye edilir. Pist yarışmalarında diskalifiye olan atlet, pisti hemen terk etmelidir. Hatalı çıkıştan sonra yarışmacılar, tabancanın yeniden ateşlenmesi ile geri çağrılır.

Diskalifiye ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre diskalifiye; "yarış dışı bırakılmış" anlamına gelmektedir.

Bayrak yarışlarında sporcular hangi durumlarda diskalifiye edilir?

Bayrağı düşüren atletin dışında bir atletin alması, IAAF Kural 170.13'e göre takımın diskalifiye edilmesine neden olur. Bayrağı düşüren atlet, bayrağı yerden alırken koşulan mesafeyi kısaltır ya da bir başka kulvardaki atleti engellerse, yine bu kural çerçevesinde takımı diskalifiye edilir.

110 metre engelli yarışında rüzgar hızı ne kadar süreyle ölçülür?

Salon müsabakalarında atma yarışmaları yapılmaz ya da değişik uygulama ve yöntemlerle yapılır. Fakat resmi dünya rekorlarının mutlaka açık havada kırılması, 100 m. düz ve 110 m. engelli yarışlarında ise arkadan esen rüzgarın hızının saniyede 2 m.'yi geçmemesi gerekir.