En iyi sirke hangisi?

İçindekiler:

  1. En iyi sirke hangisi?
  2. Elma sirkesi iyisi nasıl anlaşılır?
  3. Sirkenin göze faydası var mıdır?
  4. Tuzlu su göze zarar verir mi?

En iyi sirke hangisi?

Elma sirkesinin faydaları arasında; kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi önemli yararlar sayılabilir. Elma sirkesi, çorba kaşığı başına sadece üç kalori içerir. İçinde çok fazla vitamin veya mineral yoktur.

Elma sirkesi iyisi nasıl anlaşılır?

Eğer ki sirke oldukça parlak renge sahipse, berraksa ya da içince tortu mevcut değilse o sirke, organik sirke değildir. Doğal organik sirke olmadığını anlamanın bir diğer yolu ise yoğun asetik kokusudur. Sirke şişesi çalkalandığında bulanıklaşıyorsa ya da köpükler oluşuyorsa, doğal sirke olduğu anlaşılır.

Sirkenin göze faydası var mıdır?

Pastörize edilmemiş elma sirkesinde malik asit vardır, bu asit bakteri ve enfeksiyonlarla savaşabilir, gözdeki mikrop ve pislikleri temizleyerek iyileşme sürecini hızlandırır. Bir bardak damıtılmış suya bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırın. Bu karışımı bir pamuk yardımıyla gözünüzün dışına uygulayın.

Tuzlu su göze zarar verir mi?

Doç. Dr. Aylin Kılıç, “Denizin doğallığına kapılıp su altına gözünüzü açmayın. Sanılanın aksine deniz tuzu göze faydalı değil, aksine gözü kurutur, kızarıklık, yanma batmaya ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir.” uyarısında bulundu.