Ertesi gün hapı ile doğum kontrol hapı aynı şey mi?

İçindekiler:

  1. Ertesi gün hapı ile doğum kontrol hapı aynı şey mi?
  2. Doğum kontrol hapıyla Ertesi gün hapı kullanılır mı?
  3. Doğum kontrol hapı yerine ne kullanılabilir?
  4. Ertesi gün hapı bebeğe zarar verir mi?

Ertesi gün hapı ile doğum kontrol hapı aynı şey mi?

Piyasada bulunan ertesi günü haplarından biri 72 saat(3 gün) içinde diğeri ise 120 saat(5 gün) içinde kullanılabileceğini belirtmektedirler. Ertesi gün hapları sürekli kullanılan doğum kontrol hapları değillerdir. Sadece acil doğum kontrol yöntemidir. Önce ilaç alınıp sonra ilişkiye girmeniz durumunda gebeliği önlemez.

Doğum kontrol hapıyla Ertesi gün hapı kullanılır mı?

ELLA® ayrıca, normal doğum kontrol ilaçlarının etkinliğini azaltabilir. Bu yüzden, bir sonraki adetinize kadar prezervatif gibi güvenli bir bariyer kontrol yöntemi kullanmalısınız. ELLA®, levonorgestrel içeren acil doğum kontrol ilaçları (ertesi sabah hapı) ile birlikte kullanılmamalıdır.

Doğum kontrol hapı yerine ne kullanılabilir?

Eğer korunmasız / istenilmeyen ilişkiden sonra 3 gün geçmişse ulipristal veya bakırlı rahim içi araç daha iyi seçeneklerdir. Normalde kullanıdığınız doğum kontrol hapını unuttuğunuz için ulipristal aldıysanız düzenli aldığınız doğum kontrol hapına devam etmek için en az 5 gün bekleyin.

Ertesi gün hapı bebeğe zarar verir mi?

Ertesi gün hapı, RU486 olarak da bilinen ve ülkemizde satışı bulunmayan düşük hapı ile aynı şey değildir. Ertesi gün hapı hamileliği önler. Eğer zaten hamileyseniz, ertesi gün hapını aldığınızda tedavi etkili olmaz ve gelişmekte olan bebeği etkilemez. Düşük hapı ise gelişmekte olan bebeğin gelişimini sonlandırır.