Stajyerler kaç saat çalışır 2021?

İçindekiler:

  1. Stajyerler kaç saat çalışır 2021?
  2. Stajyer öğrenci en fazla kaç saat çalışır?
  3. Çıraklık Eğitim okuyanlara ne kadar para alıyor?
  4. Devlet stajyere ne kadar veriyor?

Stajyerler kaç saat çalışır 2021?

Stajyer öğrenciler haftanın 3 günü 24 saatlik işletmede beceri eğitimini haftanın ya ilk üç günü ya da son üç günü olarak iş yerlerinde staj olarak tamamlamaktadırlar.

Stajyer öğrenci en fazla kaç saat çalışır?

Bir staj iş günü en az sekiz saatlik fiziksel veya zihinsel çalışma gerektirir. Öğrenci haftada en fazla altı gün çalışabilir. Staj süresi gün hesabı üzerinden yapılmaktadır. Çoğu işyerinde çalışma süresi günde 9'ar saatten 45 saattir ve haftada beş gün çalışılmaktadır.

Çıraklık Eğitim okuyanlara ne kadar para alıyor?

İşverenlerin ihtiyacı olan nitelikli işgücü talebini karşılamak için çıraklık eğitimi alan çırak, öğrencilerin prime esas kazançları aylık prim ve hizmet belgelerini 1'i ile 30'u arasında düzenleyenler için günlük 59,63, aylık kazanç tutarı da 1788 lira olarak ödeniyor.

Devlet stajyere ne kadar veriyor?

Bu yaz döneminde staj yapan öğrencilere, 767,27 TL'den daha az asgari ücretin verilmeyeceği açıklandı. Stajyer ücretleri için devlet katkı sağlıyor. Devlet katkısı tutarı 20'den az personel çalıştıran işletmeler için 511,51 lira, 20 ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için ise 255,75 lira olarak uygulanıyor.