Ikinci üniversite sınavsız nedir?

İçindekiler:

  1. Ikinci üniversite sınavsız nedir?
  2. Sınavsız ikinci üniversite örgün okunabilir mi?
  3. Örgün eğitim ve uzaktan eğitim aynı anda okunur mu?
  4. Iki tane açık üniversite okunabilir mi?
  5. 2 Üniversite kayıtları ne zaman 2021?

Ikinci üniversite sınavsız nedir?

Sınavsız İkinci Üniversite, yükseköğretim kurumlarının aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya önlisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler için ikinci diploma sahibi olma şansı veren kaçırılmayacak bir fırsattır.

Sınavsız ikinci üniversite örgün okunabilir mi?

ÖSYM Yolu İle Kayıt Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.

Örgün eğitim ve uzaktan eğitim aynı anda okunur mu?

YÖK tarafından tarihinde alınan karar neticesinde; aynı anda aynı düzeyde örgün iki yükseköğretim programına kayıt yaptırılamayacağı ancak örgün eğitimle beraber açıköğretim ile uzaktan öğretim programlarına kayıt yaptırabileceğine karar verilmiştir.

Iki tane açık üniversite okunabilir mi?

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.

2 Üniversite kayıtları ne zaman 2021?

ATA AÖF İkinci üniversite ön kayıtlarI 01.06.2021 - 03.10.2021 tarihlerinde gerçekleşecek. Kesin kayıtlar ise 31.08.2021 - 03.10.2021 tarihleri arasında yapılacak.