Hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır sözü ne zaman söylenmiştir?

İçindekiler:

  1. Hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır sözü ne zaman söylenmiştir?
  2. Hatti mudafa yoktur sathi mudafaa vardir o Satih butun bir Vatandir nerede Soylendi?
  3. Savunma hattı yoktur savunma sathı vardır ne demek?
  4. Sathına ne demek?
  5. Savunma hattı yoktur savunma alanı vardır hangi savaşta?
  6. Savunma çizgisi yoktur savunma yüzeyi vardır hangi savaşta söylemiştir?

Hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır sözü ne zaman söylenmiştir?

Ankara. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 23 Ağustos 1921'de başlayan ve 22 gün süren Sakarya Meydan Muharebesi'nin yıl dönümü dolayısıyla hazırladığı videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır.

Hatti mudafa yoktur sathi mudafaa vardir o Satih butun bir Vatandir nerede Soylendi?

Yerine General Georgios Hatzianestis atandı. Mustafa Kemal Atatürk, ünlü "Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz." sözünü bu savaşa atfen TBMM'de söylemiştir.

Savunma hattı yoktur savunma sathı vardır ne demek?

SAVUNMA HATTI YOKTUR, SAVUNMA SATHI VARDIR O satıh bütün vatandır . Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz. Onun için küçük büyük her birlik bulunduğu mevziden atılabilir. Fakat küçük büyük her birlik, ilk durabildiği noktada yeniden düşmana cephe kurup savaşa devam eder.

Sathına ne demek?

Bir şeyin dış yüzüne âit, dış yüzüyle ilgili. 2. mec. Derinliği olmayan, derine inmeyen, yüzeyde kalan, yüzeysel, sığ: Gāyet basit ve sathî müşâhedelere kapılarak… (Ahmet Hâşim).

Savunma hattı yoktur savunma alanı vardır hangi savaşta?

Nutuk - Sakarya Meydan Muharebesi Ve Müteakip Gelişmeler «Savunma hattı yoktur, savunma sathı vardır. O satıh bütün vatandır . Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz. Onun için küçük büyük her birlik bulunduğu mevziden atılabilir.

Savunma çizgisi yoktur savunma yüzeyi vardır hangi savaşta söylemiştir?

Atatürk, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” sözlerini Sakarya Meydan Muharebesinde söylemiş.