Ses tellerindeki nodül nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Ses tellerindeki nodül nasıl tedavi edilir?
  2. Ses teli nodülü neden olur?
  3. Ses tellerinde et parçası neden oluşur?
  4. Ses tellerinde kitle nedir?
  5. Ses teli Polibine ne iyi gelir?

Ses tellerindeki nodül nasıl tedavi edilir?

Bazı nodüller ise ses terapisi de dahil tedavilere fazlasıyla dirençlidir. Uygun ses tekniği, sımsıkı takip edilen ses hijyeni kuralları ve hatta ses terapisine rağmen düzelmeyen nodüller, fonomikrocerrahi adı verilen, genel anestezi altında mikroskop aracılığı ile yapılan özel ameliyatlar ile tedavi edilmektedir.

Ses teli nodülü neden olur?

Ses teli nodülü ses telleri üzerinde oluşan, hemen daima iki taraflı ve simetrik olan kalınlaşmalardır. Nodüllerin nedeni tellerinin dinlendirilmeksizin uzun süreli kullanılması, yani ses travmasıdır. Ses travması, sesin uzun süre, yüksek, veya hatalı kullanılmasıdır.

Ses tellerinde et parçası neden oluşur?

Ses teli polipi, ses kısıklığına neden olan tek taraflı ses teli şişlikleri yani saplı veya geniş tabanlı et parçasıdır. Erkeklerde kadınlara oranla daha fazla görülmektedir. Polipler, sigara kullanımı, sesin yoğun kullanımı, soğuk algınlığı, sesteki yıpranma gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır.

Ses tellerinde kitle nedir?

Ses telleri (vocal cords) bölgesindeki nemlendirici dokunun tıkanması ve ürettiği mukozalı sıvıyı boşaltamaması sonucu, genellikle ses tellerinin orta kısmında ve tek taraflı oluşan, içi sıvı ya da yağ dolu, beyaz veya sarı renkte, kese görünümlü, iyi huylu doku bozulmasına Ses Teli Kisti (Vocal Cord Cyst) denir.

Ses teli Polibine ne iyi gelir?

Fonomikrocerrahi (ses ameliyatı), ses teli poliplerinin tedavisinde en etkin ve en kısa sürede sonuç alınmasını sağlayan tedavi yöntemidir.