Ele bulaşan mürekkep lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Ele bulaşan mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  2. Kıyafetten keçeli kalem boyası nasıl çıkar?
  3. Keçeli kalem lekesi çantadan nasıl çıkar?
  4. Tişörtten tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  5. Elde mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  6. Elimizdeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  7. Tişörtten mürekkep nasıl çıkar?

Ele bulaşan mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Aseton Kullanımı Ele bulaşan tükenmez kalem ve mürekkep lekesi çıkarma konusunda oldukça etkilidir. Çıkartma işlemleri esnasın da kişinin cildinde herhangi bir tahriş işlemi meydana getirmez. Asetonu pamuk üstüne dökün ve bulaşan bölgeye sürerek silin. Bu şekilde leke kolayca geçer.

Kıyafetten keçeli kalem boyası nasıl çıkar?

İlk yöntem, saç spreyidir. Keçeli kalem lekesi olan kıyafeti, ılık su ile ovaladıktan sonra üzerine saç spreyi sıkılır. Saç spreyi, çeşitli kimyasallar içerdiği için keçeli kalem lekelerini sökebilir. Yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra temiz bir bez ile lekeli bölge silinir ve keçeli kalem lekesinden kurtulmuş olunur.

Keçeli kalem lekesi çantadan nasıl çıkar?

Keçeli kalem lekesinin üzerine saç spreyi sıkıp 5 dakika bekletebilir, ardından ılık suyla ıslatılmış bir bezle güzelce silebilirsiniz. Bu yöntemler haricinde, lekenin tam arkasına pamuk koyup lekenin üzerine aseton damlattığınızda pamuk lekeyi oluşturan mürekkebi emebilir.

Tişörtten tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

-Lekeyi çıkartma işleminde mutlaka ağartıcı içermeyen sıvı çamaşır deterjanı kullanın. -Deterjanı, bir bardak su ile karıştırın. -Elde ettiğiniz karışımı temiz ve beyaz bir beze ya da kağıt havluya emdirerek, tükenmez kalem lekesi olan bölgeye bastırınız.

Elde mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Her kadının evinde bulunan aseton ile ele bulaşan mürekkep lekesini kolayca çıkarabilirsiniz. Çıkartma işlemleri esnasında ciltte herhangi bir tahriş işlemi meydana getirmez. Asetonu pamuk üstüne dökün ve bulaşan bölgeyi silin. Leke kolayca derinizden çıkmış olacak.

Elimizdeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

-Lekeli bölgeyi mavi sabun ile hafifçe ovarak silin. Lekeleri sildikçe çıkacaktır. -Limon kolonyası kullanarak, tükenmez kalem lekesini çıkarabilirsiniz. -Bunun dışında derinin olduğu yere vazelin sürüp ardından asetonla tükenmez kalem lekelerini çıkarmayı deneyebilirsiniz.

Tişörtten mürekkep nasıl çıkar?

Lekeli giysileri temiz, kuru bir havlu veya bezin üzerine koyun. Lekelenen bölgeye su uygulayın ve başka bir temiz bezle kurulayın. Leke ederken, leke temizlik bezine geçmeye başlar. Mürekkep lekesine az miktarda sıvı çamaşır deterjanı uygulayın ve kumaşın üç ila beş dakika beklemesine izin verin.