Alnın şişmesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Alnın şişmesi neden olur?
  2. Darbe sonrası şişliğe ne iyi gelir?
  3. Yüzde şişkinlik hissi neden olur?
  4. Kaşın üstünde şişlik neden olur?
  5. Bebeklerin yüzü neden şişer?

Alnın şişmesi neden olur?

Alında şişlik neden olur ? Alında küçük darbeler sonrası ya da derinin altında gelişen sivilce nedeniyle şişlikler oluşabilir. Bunun haricinde oluşan şişlikler alerji nedenli olabilir ya da çeşitli rahatsızlıklar sonucu da alnınızda şişlik oluşabilir.

Darbe sonrası şişliğe ne iyi gelir?

Şişi azaltmak için eziğe bir buz paketi veya soğuk kompres (tazyik) uygulanır. Gerekiyorsa kompres esnek bir bandajla eziğin üstüne tesbit edilir. Ezik olan bir kol boyun askısıyla desteklenebilir. Ezik bölge bacakta ise hastanın yatırılıp bacağın yastık vasıtası ile yukarı kaldırılması faydalıdır.

Yüzde şişkinlik hissi neden olur?

Tüy, toz, polen gibi solunan alerjenler ve saman nezlesi yüzde şişlik meydana getirebilir. Cerrahi operasyon sonrası, vücudun iyileşme sürecinde sabahları şiş yüzle uyanmak normaldir. Aspirin, penisilin, sülfonamid ve glukokortikoid içeren ilaçların yan etkileri arasında yüzün şişmesi bulunmaktadır.

Kaşın üstünde şişlik neden olur?

Bahsedilen problem sivilce, kist, yağ bezesi, kıl dönmesinin görülmesi, enfeksiyon, kaş bölgesine şiddetli düzeyde darbe alınması, alerjik olan reaksiyonlar ve böcek ısırığı gibi çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır.

Bebeklerin yüzü neden şişer?

Şişliğin en yaygın nedeni inek sütü proteini alerjisi (İSPA) gibi besin alerjileri olabilir. Böcek sokması, ilaçlar veya lateks (örneğin; eldiven) gibi diğer alerjenler de bebeğinizde göz ve dudaklarda şişmeye yol açabilir.