Lokmanın içine ne konur?

İçindekiler:

  1. Lokmanın içine ne konur?
  2. Lokma hamuru nasıl yapılır?
  3. Cikolatali lokma tatlısı nasıl yapılır?
  4. Lokma hamuru nasıl kızartılır?
  5. Lokmanın içine çikolata nasıl konur?

Lokmanın içine ne konur?

Sözün kısası evde, ellerinizle hazırlayabileceğiniz en pratik şerbetli tatlılardan olan bu nefis lokma tatlısı tarifini mutlaka deneyin....Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  1. 1yemek kaşığıtoz şeker.
  2. 1paketkuru maya.
  3. 2su bardağıılık su.
  4. 3,5su bardağıun.

Lokma hamuru nasıl yapılır?

3,5 su bardağı unu geniş bir kabın içine alın ve ortasını havuz şeklinde açın. 1 paket kuru maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin. 2 su bardağı ılık suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan ve cıvık bir hamur elde edin.

Cikolatali lokma tatlısı nasıl yapılır?

Hamuru için bir kaba kuru maya ılık süt ve şekeri karıştırıp 10 dakika aktifleşmesi için bekleyin. Üzerine yumurta tuz ve unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. 40 dakika mayalandırın. Bu sırada kreması için sütü tencereye alın içine yumurta sarısı, nişasta, un, şeker ekleyip çırpın, ocağı açıp karıştırarak pişirin.

Lokma hamuru nasıl kızartılır?

Bezeleri yağlanmış tabak üzerine koyup, elinizle çok kalın ve de çok ince olmayacak şekilde açın. Hamuru açarken elinizi hafifçe yağlayabilirsiniz. Daha sonra tuzlu lokmaları kızgın yağ içine koyup, arkalı önlü kızartın. Kızaran tuzlu lokmaları havlu kağıt serili servis tabağına alıp, yağının süzülmesini sağlayın.

Lokmanın içine çikolata nasıl konur?

Kremaları lokmaların içine bolca sıkın. Üzeri için kullanacağınız çikolatayı benmari usulü ile eritin. Vanilyalı ve çikolatalı krema ile doldurduğunuz lokmaları servis tabağına alın. Lokmaların yarısının üzerine erittiğiniz sütlü çikolatayı, diğer yarısının üzerine de beyaz çikolatayı dökün.