Portakal neye aşılanır?

İçindekiler:

  1. Portakal neye aşılanır?
  2. Narenciye kalem aşısı ne zaman yapılır?
  3. Dut ağacı hangi ağaca aşılanır?
  4. Kızılcık neye aşılanır?
  5. Kalem aşı ne zaman açılır?
  6. Göz aşısı bandı ne zaman sökülür?
  7. Yarma aşının tuttuğu nasıl anlaşılır?
  8. Muşmulaya hangi ağaç aşılanır?

Portakal neye aşılanır?

Aşılanan portakal ağacı «finike» cinsiyse, bundan ince kabuklu «finike vaşingtonu»; yafa cinsiyse de, kalın kabuklu «yafa vaşingtonu» yetişir. Aşı, doğrudan doğruya yabani ağaçlara da yapılabilir. Bir yabani ağaca aynı familyadan bir başka ağaç aşılanırsa, aşılanan ağaç o ağacın meyvasını verir.

Narenciye kalem aşısı ne zaman yapılır?

Kalem aşısı genellikle toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10'lu derecelerin üzerine çıktığı, anaç'da kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır.

Dut ağacı hangi ağaca aşılanır?

Bahçesindeki muşmula ağacına erik, badem, elma, ayva, vişne ve şeftali aşıladığını ifade eden Mavi, ağacın her türden meyveyi verdiğini kaydetti. Meyveleri severek yediklerini dile getiren Mavi, "Yani bir ağaçta kokteyl gibi değişik meyveler yer alıyor. 3 yıldır deniyorum.

Kızılcık neye aşılanır?

Aşılama Doğal ortamda bulunan yabani kızılcık ağaçları çiçeklenme öncesi ilkbaharda budanır. Oluşan bir yaşlı sürgünlere T veya yongalı göz aşısı uygulanır. ➢ Tohumdan elde edilen veya dip sürgünlerinden elde edilen çöğürlerin aşılanması yoluyla kızılcık fidanları elde edilir.

Kalem aşı ne zaman açılır?

Kalem aşısı genel olarak toprağın uyanmaya başladığı zamanlarda uygulanır. Sıcaklığın 10 santigrat derecenin üzerine çıktığı dönemde, anaç bölgesinde kambiyum organların gelişmeye başladığı zaman gerçekleşir. Kambiyum dokuları ise bitkinin gelişmesini ve hücrelerin daha güçlü hale gelmesini sağlamaktadır.

Göz aşısı bandı ne zaman sökülür?

Yağmurlu bölgelerde yağmur sularının açılan T içerisine girmemesi ve enfeksiyon meydana gelmemesi için ters T göz aşısı yapılır. Daha sonra hava almayacak şekilde rafya veya diğer aşı bağları ile aşı bağlanır. Macunlanmaya gerek yoktur. Aşı bağı 15 gün sonra açılır veya kesilir.

Yarma aşının tuttuğu nasıl anlaşılır?

Yaptığımız aşıda; eğer gözün yanındaki kısa kesilmiş yaprak sapı düzgün olarak koparsa veya kendiliğinden düşerse bu aşının tuttuğuna işarettir. Yaprak sapı kuruyup buruşmuş ise muhtemelen aşı tutmamıştır.

Muşmulaya hangi ağaç aşılanır?

Mavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet sitelerinden yaptığı incelemelerin ardından aşılama tekniklerini öğrendiğini anlattı. Bahçesindeki muşmula ağacına erik, badem, elma, ayva, vişne ve şeftali aşıladığını ifade eden Mavi, ağacın her türden meyveyi verdiğini kaydetti.