Bilet takip numarası nedir?

İçindekiler:

  1. Bilet takip numarası nedir?
  2. Uçak biletimi nasıl görebilirim?
  3. PNR kodu nasıl kullanılır?
  4. Uçuş No hangisi?
  5. Miles and Smiles geçmiş uçuşları işleme nasıl yapılır?
  6. PNR ile bilet nedir?

Bilet takip numarası nedir?

PNR, PNR numarası ya da PNR kodu, uçak biletleri rezervasyonlarından sonra verilen, harf ve rakamlardan oluşan bir tür elektronik bilgidir. PNR, “Passenger Name Record” ifadesinin kısaltmasıdır. Passenger Name Record, “Yolcu İsim Kaydı” anlamına gelir ve aynı zamanda rezervasyon numarası olarak da sektörde kullanılır.

Uçak biletimi nasıl görebilirim?

Üye girişi yaparak bilet aldıysanız; Biletinizi görebilmek için üye girişi yaptıktan sonra sağ üstte yer alan Biletlerim bölümüne tıklayıp, açılan sayfada geçmiş ve gelecek tarihli otobüs ve uçak biletlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

PNR kodu nasıl kullanılır?

Bu numara ile havaalanlarında biletinizin çıktısını alabilir, değiştirme ve iptal işlemlerinizi yapabilirsiniz. Kısaca uçuş bilgilerinize ulaşabilmek için en kolay yoldur. PNR kodu internetten bilet aldığınızda e-mail yoluyla size gönderiliyor. Basılı bilet aldığınızda ise zaten üzerinde yer alıyordur.

Uçuş No hangisi?

Uçuş numarası, bir havayolunun kendi ağındaki belirli bir uçuşa atadığı bir koddur. Bu numara, Hava Trafik Kontrolünün havada uçuşları düzenlemesine ve izlemesine yardımcı olur. Uçuşları numaralandırma söz konusu olduğunda birkaç standartlaştırılmış kural vardır.

Miles and Smiles geçmiş uçuşları işleme nasıl yapılır?

Hesabınızdaki "Mil işlemlerim" sekmesinde bulunan “eksik Millerinizi işleyin” linkine tıklayarak Türk Hava Yolları, AnadoluJet ve program ortağı diğer havayolu firmalarıyla gerçekleştirdiğiniz uçuşlara ait eksik Millerinizi hesabınıza işletebilirsiniz.

PNR ile bilet nedir?

PNR kodu, biletinizin rezervasyon numarasıdır. Rakamlardan ya da harflerden oluşur. Bu numara ile biletinizin çıktısını alabilir, değişim ve iptal işlemlerinizi yapabilirsiniz. Kısaca bilet bilgilerinize ulaşabilmek için en kolay yoldur.