Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü nedir?

İçindekiler:

  1. Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü nedir?
  2. Atatürk hangi sözle insan sevgisini dile getirmiştir?
  3. Atatürk gençliği nasıl ifade etmiştir?
  4. Atatürkün iyi bir devlet adamı olmasında hangi özellikleri?
  5. Türk övün mü öğün mü?

Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü nedir?

Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."

Atatürk hangi sözle insan sevgisini dile getirmiştir?

Mensubu olduğu Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Onun "Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim" sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.

Atatürk gençliği nasıl ifade etmiştir?

Büyük Önder Atatürk'ün gençlere güvenini,“Gençler! Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizlersiniz. Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak sizlersiniz”.Cümleleriyle ifade etmiştir.

Atatürkün iyi bir devlet adamı olmasında hangi özellikleri?

Zamanı en iyi kullanmak, her zaman kararlı olmak, herşeyi yerinde ve zamanında yapmak, inandığı davadan ödün vermemek Atatürk'ün en karakteristik özelliklerindendir.

Türk övün mü öğün mü?

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Öğün Çalış Güven sözündeki ''öğün'' kelimesi sanılanın aksine ''övün'' anlamına gelmez. Eski Türkçe bir sözcük olan öğün, bu sözde aklını kullanmak demektir. Aynı kökten türemiş olan öke kelimesi ise akıllı manasına gelir.