Depresyon kaç haftada geçer?

İçindekiler:

  1. Depresyon kaç haftada geçer?
  2. Depresyon tedavi edilebilir mi?
  3. Depresyon tamamen iyileşir mi?
  4. Depresyon için ne yapmalıyım?

Depresyon kaç haftada geçer?

Hem ilaç, hem psikoterapi en iyi sonucu verir. İyileşme ilaçların kullanımı ile 15-20 gün içinde başlayacak, 6 hafta içinde belirgin hale gelecek ve 3 ay içinde stabil hale gelecektir. Depresyonun yineleme riski olabilir. İleride yinelese bile tedavisi mümkündür.

Depresyon tedavi edilebilir mi?

Depresyon tedavi edilebilir ve tedavi gerektiren tıbbi bir durumdur. Bu tedavi süreci bazı vakalarda uzun sürebilir. Depresyonu olan bireylerin çoğu ilaç, psikoterapi veya ikisinin birleşimi ile devam eden bir tedavinin sonucunda iyileşebilirler.

Depresyon tamamen iyileşir mi?

Iyi ve etkili bir tedaviyle depresyon tamamen iyileşir., Depresyon olgularının % 85 ya da daha fazlası bilinen olağan tedavi yöntemlerinden yararlanır. % 5-10 kadar olguda ise iki yıldan fazla sürer. Tedavi ile bu süre birkaç hafta ile birkaç aya indirilebilmektedir.

Depresyon için ne yapmalıyım?

Depresyon tedavisinde psikoterapi, ilaçlar ve beyin uyarımı teknikleri kullanılır. Etkin bir tedavi ile haftalar içinde kısmi düzelme, 2-4 ay aralığında da tam düzelme elde edilebilir. Hafif şiddetteki depresyonda psikoterapi, majör stresörün ortadan kalkmasıyla birlikte, tek başına yeterli olabilir.