Topkapı Sarayı öğrenci giriş ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Topkapı Sarayı öğrenci giriş ücreti ne kadar?
  2. Dolmabahçe Sarayı kimlere indirimli?
  3. Müze kart her yerde geçerli mi?
  4. Dolmabahçe Sarayı Fotoğraf çekmek yasak mı?
  5. Müzeler ücretsiz mi?
  6. Dolmabahce Sarayi kac metrekare?

Topkapı Sarayı öğrenci giriş ücreti ne kadar?

Saraya giriş ücreti 100 TL olarak belirlenmiş. Topkapı Sarayı giriş ücreti Öğretmen ve 18 yaş altı öğrenciler için ücretsiz. Ziyarete gitmeden önce en mantıklısı Müzekart+ alıp gitmek. 60 TL karşılığında çıkartacağınız Müzekart+ ile bir yıl boyunca tüm müze ve örenyerlerini ziyaret edebiliyorsunuz.

Dolmabahçe Sarayı kimlere indirimli?

Burası Milli Saraylar'a bağlı olduğu için müze kart kapsamı dışında. Bileti Harem, Selamlık ayrı ayrı veya Harem+Selamlık şeklinde alabiliyorsunuz. Türk Vatandaşları için biletler P indirimli satılıyor. 65 yaş üstündekilerden bilet ücreti alınmıyor.

Müze kart her yerde geçerli mi?

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzelerin neredeyse tamamında Müzekart geçerli. Ancak müzelerin belli bölümleri için ödenen ekstra ücretler kartın kapsamı dışında kalabiliyor ya da indirimli de olsa bir ücret ödemek gerekebiliyor.

Dolmabahçe Sarayı Fotoğraf çekmek yasak mı?

Bugün ise ilk kez iç mekanında fotoğraf çekiminin yasak olduğu Milli Saraylar'a bağlı müzelerde, “Uluslararası Selfie Günü” dolayısıyla ziyaretçiler özgürce selfie çekti. Dolmabahçe Sarayı'na gelen turistler ve ziyaretçiler, sarayın birçok noktasında bol bol fotoğraf çekebilmenin tadını çıkarttı.

Müzeler ücretsiz mi?

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı bütün müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz olduğunu açıkladı. Bakanlık aynı zamanda öğretmenler için de müzelerin ücretsiz ücretsiz olduğunu duyurdu. Diğer vatandaşlar ise yıllık ziyaret bedeli 60 TL olacak.

Dolmabahce Sarayi kac metrekare?

13 Haziran 1843 yılında inşasına başlanan Dolmabahçe Sarayı, 7 Haziran 1856'da kullanıma açılmıştır. 110 bin metrekarelik bir alanda, Boğaz'a nazır muhteşem bir manzaranın hakimi konumda yer almaktadır.