Posta ile evrak gönderirken adres nereye yazılır?

İçindekiler:

  1. Posta ile evrak gönderirken adres nereye yazılır?
  2. Semt ilçe il nasıl yazılır?
  3. Semt isimleri nasıl yazılır TDK?
  4. Semt mahalle demek mi?
  5. Sokak cadde isimleri nasıl yazılır?
  6. Sokak isimleri ekleri nasıl yazılır?

Posta ile evrak gönderirken adres nereye yazılır?

Gönderi üzerine tam, doğru ve okunaklı adres ve posta kodu yazma örneği yukarıdaki gibidir. * Posta pulu zarfın sağ üst köşesinde, * Gönderici adresi ve posta kodu zarfın sol üst köşesinde, * Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır.

Semt ilçe il nasıl yazılır?

Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, semt vb.) büyük harfle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.

Semt isimleri nasıl yazılır TDK?

13. Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, semt vb.) büyük harfle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.

Semt mahalle demek mi?

Semt ile mahalle aynı şeyler değildir. Semt; bölge, yaka ve taraf anlamına gelirken, doğrudan mahalle anlamına gelmemektedir.

Sokak cadde isimleri nasıl yazılır?

Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri büyük harfle başlar: Halit Rifat Paşa Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Zafer Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Nene Hatun Caddesi, Cemal Nadir Sokağı, İnkılap Sokağı vb.

Sokak isimleri ekleri nasıl yazılır?

Bir kimsenin, bir yerin, olayın adına izafeten eğer bir meydan, cadde, bulvar, sokak, kurum adı veriyorsak oluşturulacak isim, her şeyden önce o kimsenin adıyla başlar ve ardından ad verilen yer, ortam ne ise o ad da tamlanan olarak yani "-ı" iyelik eki getirilerek belirtisiz isim tamlaması yapılır: Taksim Meydan-ı, ...