Başkent Gaz sayaç değişimi zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Başkent Gaz sayaç değişimi zorunlu mu?
  2. Igdaş sayaç değişimi ücretli mi?
  3. Doğalgaz sayaçları kaç yılda bir değişiyor?
  4. Doğalgaz kartı nasıl değiştirilir?
  5. Doğalgaz kartı kaybettim ne yapmalıyım?
  6. Doğalgaz proje bedelini kim öder?

Başkent Gaz sayaç değişimi zorunlu mu?

Doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından 20 yılını dolduran sayaçların müşterinin talebi olmaksızın yeni sayaçlar ile değiştirilmesi mevzuata uygundur.

Igdaş sayaç değişimi ücretli mi?

Tüm bu işlemler için müşteriden hiçbir ücret talep edilmemektedir.

Doğalgaz sayaçları kaç yılda bir değişiyor?

3516 sayılı Ölçü ve Ayarlar Kanunu'nun 9. Maddesi ve Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliğinin 9. maddesinin b bölümünde, ”Elektrik,su,havagazı,doğalgaz sayaçları ile akım ve gerilim transformatörlerinin muayeneleri on yılda bir yapılır” şeklinde ifade edilmektedir.

Doğalgaz kartı nasıl değiştirilir?

Doğalgaz aboneliğinin size ait olmaması durumunda: “Sayaç Kart Arıza ve Kayıp Kart İşlemleri” yapabilen Başkentgaz Şubelerinden, kiracı iseniz; kira kontratı ve kimliğinizin fotokopisi, ev sahibi iseniz; tapu ve kimlik fotokopisi ile aboneliği üzerinize almanız gerekmektedir bu işlemlerden kartınızın yenisi hemen ...

Doğalgaz kartı kaybettim ne yapmalıyım?

Kartınızın kaybolması veya bozulması durumunda BAGDAŞ'a müracaat ederek yeni kart alabilirsiniz. Kartta kredi var ama sayaca yüklenmiyorsa; kartınızın çip ini kuru bezle temizleyip tekrar takınız. Yükleme yapılamıyorsa TEKNİK SERVİS ten yardım isteyiniz.

Doğalgaz proje bedelini kim öder?

Abonelik bedelini ödemek kesinlikle ev sahibinin işidir. Kiracılardan abonelik bedeli talep edilemez. Abonelik bedelini kiracı ödemez. Çünkü geri alınabilen bir meblağ değil tam aksine evin demirbaşı olan bir paradır.