9 sınıf alan tercihi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. 9 sınıf alan tercihi nasıl yapılır?
  2. AMP tercih sonuçları nasıl öğrenilir?
  3. Alan seçimi neden önemlidir?
  4. AMP tercihleri ne zaman?
  5. Alan seçimi önemli mi?
  6. 9 sınıf alan seçimi 2020 ne zaman açıklanacak saat kaçta?

9 sınıf alan tercihi nasıl yapılır?

9. Sınıfa yeni başlayan öğrencilerimizin 26 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında https://e-okul.meb.gov.tr/ adresinden alan tercihi yapmaları gerekmektedir.

AMP tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

AMP meslek alanlarına yerleştirme sonuçları 17 Temmuz 2020 de ilan edilecektir. Sonuçlar, https://e-okul.meb.gov.tr ve Veli Bilgilendirme Sisteminden duyurulacaktır. Ayrıca 8383 Mobil Bilgilendirme Servisine üye olan velilerin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) gönderilecektir.

Alan seçimi neden önemlidir?

Alan seçimi; lise hayatınızın, üniversite günlerinizin ve meslek hayatınızın en önemli kararlarından biridir. ... Seçilen mesleğin, kişinin yetenek ve ilgilerine uygun olması kişinin işinde yeterli doyuma ulaşmasını, daha başarılı olmasını dolayısıyla da mesleki saygınlığının artmasını sağlayacaktır.

AMP tercihleri ne zaman?

TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK? Tercih başvuruları 29 Haziran-10 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Ek-2 de belirtilen önlemler okul yönetimince alınacaktır. Tercih başvurusu, ilan edilen meslek alanının tercih kodunun adayın öncelik sırasına göre sisteme girilmesiyle olacaktır.

Alan seçimi önemli mi?

Alan seçimi; lise hayatının, üniversite günlerinin ve meslek hayatının en önemli kararlarındandır. Alan seçimi yapmak, ilgi ve yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz, kendinizi ifade edebileceğiniz bir mesleği yapmaya karar verdiğiniz en önemli dönemlerden biridir. Kariyer Planlama sürecinin önemli ögesidir.

9 sınıf alan seçimi 2020 ne zaman açıklanacak saat kaçta?

Milli Eğitim Bakanlığı alan seçim sonuçlarının tarihini açıkladı. İşte detaylar... MESLEK LİSESİ ALAN SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Yerleştirme sonuçları e-Okul Sisteminden 2 Ekim 2020 tarihinde ilan edilecektir.