Evlilik yüzüğü ne zaman takılır?

İçindekiler:

  1. Evlilik yüzüğü ne zaman takılır?
  2. Sevgiliye tek taş yüzük nasıl verilir?
  3. 5 Taş ne zaman takılır?
  4. Damadın yüzüğünü kim alır?
  5. Evlilik teklifi yüzüğü nasıl olmalıdır?

Evlilik yüzüğü ne zaman takılır?

Pırlanta tamtur yüzük, esasında söz ya da nişan yüzüğü olarak kullanılır. Yüzük, nişanlılık döneminde sağ elin yüzük parmağına takılır. Evlenme töreninden sonra ise kişinin isteğine bağlı olarak değişmekle birlikte, sol elin yüzük parmağına takılabilir.

Sevgiliye tek taş yüzük nasıl verilir?

Çoğunluk tarafından kabul edilen uygulamadan bahsetmek gerekirse, evlilik öncesi yani nikâh kıyılmadan önce tektaş yüzük nikâh gününe kadar sağ elin yüzük parmağına takılır. Nikâh kıyıldıktan sonra alyans nişan yüzüğünün üstüne gelecek şekilde sol eldeki yüzük parmağında olmalıdır.

5 Taş ne zaman takılır?

Ancak son dönemlerde alyans yerine beştaş yüzük kullanımı oldukça popüler bir hale gelmiştir. Ürünler nişan süresinde sağ ele takılır, evlendikten sonra ise sol ele takılır.

Damadın yüzüğünü kim alır?

Peki nişan yüzüklerini hangi taraf alır dediğini de duyar gibiyiz. Geleneklere göre damadın yüzüğünü gelin, gelinin yüzüğünü de damat tarafı alır. Ancak günümüzde nişan yüzükleri alyans seti olarak satıldığı için yüzüklerin erkek tarafınca alındığını da söyleyebiliriz. Tabii, geline nişanda takılacak hediyeler de var.

Evlilik teklifi yüzüğü nasıl olmalıdır?

Evlilik teklifinde verilen tektaş yüzükler sağ elin yüzük parmağına takılmalıdır. Yanlış ele yüzük takmamak için bunu dikkate almalısın. Sözlü ve nişanlıyken sağ elde kullanılan tektaş yüzük, evlilik ile beraber sol elin yüzük parmağına geçer.