Gebelikte göbek deliği neden kaşınır?

İçindekiler:

  1. Gebelikte göbek deliği neden kaşınır?
  2. Gebelikte vucutta kasinti neden olur?
  3. Göbekten gelen iltihap neden olur?
  4. Göbek ağrısı niye olur?
  5. Göbek deliği ağrısı neden?

Gebelikte göbek deliği neden kaşınır?

Hamilelik döneminde büyüyen karın ve memeler ekstra bir esnemeye neden olur ve cilt gerilir. Bu gerilme nedeniyle cilt nem kaybeder ve kaşınma ihtiyacı duyulur. Karnın belirginleştiği 20-23. haftalardan itibaren kaşıntı hissi iyice hissedilmeye başlar ve bu gayet normaldir.

Gebelikte vucutta kasinti neden olur?

Hamilelik döneminde ter bezlerinin daha aktif çalışması, cildin sürekli terlemesine ve nemli kalmasına sebep olur. Bu nedenle vücuttaki deri kıvrımları, kasık bölgesi, meme altları sürekli terleme ile mantara, döküntüye ve dolayısıyla kaşıntıya neden olabilir.

Göbekten gelen iltihap neden olur?

Özellikle çocuklarda ortaya çıkan göbek deliği iltihabının pek çok nedeni olabilir. Özellikle kötü hijyen alışkanlığı, yapısal bir biçimde göbek çukurunun dar olması, piercing kullanımı, aşırı şekilde kilo alınması, aşırı terleme ve göbek deliğinin çok fazla kurcalanması sonucunda göbek deliğinde iltihap oluşabilir.

Göbek ağrısı niye olur?

Göbek çevresinde ağrı sorunu daha çok enfeksiyonel rahatsızlıklardan kaynaklanır. Gün içinde tüketilen gıdalardan dolayı ağrı sorunu baş gösterebilir. Mide enfeksiyonu nedenleri dolaylı olarak göbek çevresinde ağrıya neden olabilmektedir.

Göbek deliği ağrısı neden?

Göbek çevresinde oluşan ağrıların bazı nedenleri bulunuyor. Bu nedenlerden birisi de enfeksiyon hastalıklarıdır. Gün içerisinde tüketilen bazı gıdalardan dolayı ağrılar daha fazla şiddetlenebilir. Mide enfeksiyonları da göbek çevresinde ağrı oluşmasına neden olabiliyor.