Atatürk dedesi nereli?

İçindekiler:

  1. Atatürk dedesi nereli?
  2. Ali Rıza Bey hangi iş yapıyor?
  3. Atatürk'ün nenesi dedesi kimdir?
  4. Ali Rıza Bey neden ölmüştür?
  5. Ali Rıza Bey hangi hastalıktan ölmüştür?
  6. Atatürkün kardeşi Makbule ye ne oldu?

Atatürk dedesi nereli?

Dedesi Feyzullah Efendi'nin taşıdığı “Sofuzâde” lakabının, yerleştikleri Sarıgöl bölgesindeki yer adlarından ve ailenin hatıralarından yola çıkıldığında, Atatürk'ün anne soyu Konya/Karaman'dan Rumeli'ye gelen ve bundan dolayı da Konyarlar olarak Rumeli'de anılan Yörüklere dayandığı anlaşılmaktadır.

Ali Rıza Bey hangi iş yapıyor?

Selanik'te Evkaf İdaresi'nde kâtiplik , sonra da Gümrük Muhafaza Teşkilatı'nda gümrük memurluğu yapmıştır. Memurluğunu, Osmanlı Rumelisi'nin Yunanistan sınırında, Olimpos Dağı eteklerinde, Çayağzı veya Papazköprüsü denilen dağlık, ıssız, Yunanlı eşkiyanın herkesi haraca bağladığı tehlikeli bir sınır geçidinde yapar.

Atatürk'ün nenesi dedesi kimdir?

Atatürk'ün dedeleri Manastır'daki Kocacık Köyü'nden gelip Selanik'e yerleşmiştir. Yapılacak yeni araştırmalarla daha eski tarihlere ulaşılabilir. Atatürk'ün anne tarafından ise dedesi Feyzullah Efendi, dedesinin babası İbrahim Efendi, dedesinin dedesi ise Molla Hasan Efendi'dir.

Ali Rıza Bey neden ölmüştür?

Kocamın hastalığı büyüdü, artık yaşamazdı.” Makbule Hanım'ın ifadelerine göre Ali Rıza Efendi, “işlerinin kötü gitmesinden çok müteessir oldu… Nihayet bağırsak veremine tutuldu. Üç sene hastalık çektikten sonra vefat etti…” Prof.

Ali Rıza Bey hangi hastalıktan ölmüştür?

Nihayet barsak veremine tutuldu. Üç sene hastalık çektikten sonra vefat etti...” Ali Rıza Efendi'nin ölüm tarihi ile ilgili olarak değişik tarihler verilmektedir.

Atatürkün kardeşi Makbule ye ne oldu?

tarihinde saat 12:55'te 71 yaşındayken Çankaya Köşkü içerisinde bulunan Camlı Köşk'te öldü.