Kare şeklindeki trafik işaretleri ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Kare şeklindeki trafik işaretleri ne anlama gelir?
  2. Üçgen şeklindeki levhalar bilgilendirici levhalar mıdır?
  3. Kırmızı yuvarlak levhalar ne anlama gelir?
  4. Üçgen şeklindeki trafik işaret levhaları sürücüleri hangi mesajı verir?

Kare şeklindeki trafik işaretleri ne anlama gelir?

Kare levhalar sürücüyü yol üzerindeki durumlar için bilgilendirir. Karşılaşacakları şeylerden sürücüleri haberdar eder. Yuvarlak levhalar ise hem sürücüyü hem de yayaları ilgilendirir ve iki taraf için de bilgilendirici olarak görev yapar.

Üçgen şeklindeki levhalar bilgilendirici levhalar mıdır?

Tehlike uyarı işaret levhaları yaya ve sürücüleri tehlikelere karşı korumak amacıyla oluşturulmuş işaret ve levhalardır. Bu işaret ve levhalar genel olarak üçgen şeklinde bulunur. Böylece kişiler üçgen şeklindeki levhalar sayesinde kendilerini korumak amacıyla bilgiler öğrenebilmektedir.

Kırmızı yuvarlak levhalar ne anlama gelir?

Yasak ve tehlike anlamındaki levhalar ; Üçgen ve eşkenar dörtgen şeklinde olan levhalardır. Bilgi veren levhalar ; Dikdörtgen,yuvarlak ve kare şeklinde olan levhalardır. ... Yuvarlak levhalar : Sürücü ve yayaların yol hakkında bilgi almasını sağlayan levhalardır.

Üçgen şeklindeki trafik işaret levhaları sürücüleri hangi mesajı verir?

Üçgen ve eşkenar dörtgen olarak görebileceğiniz trafik levhaları uyarı anlamı taşıyanlar. Aynı zamanda tehlikeyi belirtiyorlar. Trafik levhaları tehlike uyarı işaretleri yol üzerinde karşılaşabileceğiniz ve bulunmakta olan tehlikelerden sizleri haberdar ediyor.