Külotlu varis çorabı ölçüleri nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Külotlu varis çorabı ölçüleri nasıl alınır?
  2. Varis çorabı rahatsız eder mi?
  3. Varis çorabı iyileştirir mi?
  4. Varis çorabı varis oluşumunu engeller mi?
  5. Varis çorabı pıhtıyı önler mi?

Külotlu varis çorabı ölçüleri nasıl alınır?

  1. Ayak bileğinizin çevresini ölçün. ...
  2. Baldır çevresinin ölçüsünü (alt baldır) en geniş bölgeden alınız. ...
  3. Ölçü alınmaz.
  4. Uyluk bölgesinde en geniş bölgeyi bulup çevre ölçüsünü alın.
Daha fazla öğe...

Varis çorabı rahatsız eder mi?

Varis çorabının hastaların üzerindeki olumlu fiziksel etkilerine karşın olumsuz psikolojik etkilerini, özellikle biz kalp ve damar cerrahları çok iyi biliyoruz. Bu olumsuz etkiyi oluşturan nedenlerin başında, varis çorabının fiziksel olarak rahatsız edici, sıkıcı, bunaltıcı ve baskı oluşturucu özelliği geliyor.

Varis çorabı iyileştirir mi?

Varis çorabı varisleri iyileştirmez, varislerin neden olduğu şikayetleri geçiştirir ! Genelde devlet hastanelerinde muayene sonrasında, tavsiye edilen ve hatta reçete edilen varis çorapları, tedavi etmek amacıyla değil de tedaviyi ötelemek ve bu süreçte hastanın da şikayetlerini azaltmak için kullandırılır.

Varis çorabı varis oluşumunu engeller mi?

Özetle varis çorabı varisi tedavi etmez ancak varisin ilerlemesini önler! Eğer uzun süredir varis çorabı kullanıyorsanız ve artık ayaklarınızda venöz yaralar oluşmaya başladıysa ya da varise bağlı şikayetleriniz çok fazla arttı ise varis tedavisi olmanızı tavsiye ederiz.

Varis çorabı pıhtıyı önler mi?

Yapılan araştırmalarda sonucunda varis çorabının bacaklarda ödem ve şişliği azaltıcı etkisinin olmasının yanı sıra pıhtı riski ve ağrı hissinin de önüne geçmektedir.