Augmentin B grubu antibiyotik mı?

İçindekiler:

  1. Augmentin B grubu antibiyotik mı?
  2. Klindan hamilelikte kullanılır mı?
  3. Augmentin antibiyotik hangi grup?
  4. Hamilelik şüphesi varsa antibiyotik kullanılır mı?
  5. Klindan nereden atılır?
  6. Augmentin 1000 mg kullanımı ne işe yarar?
  7. Augmentin ve AMOKLAVİN aynı mı?
  8. Hamilelikte C grubu ilaç ne demek?

Augmentin B grubu antibiyotik mı?

B grubu (gebelikte kullanılabilen) antibiyotikler: (Etken madde olarak) 1- Penisilinler: Penisilin grubu antibiyotikler (Augmentin, Duocid gibi) yıllardan beri kullanılan ve antibiyotikler arasında gebelikte kullanım açısından en güvenli olanlardır. Bunlara yeni jenerasyon penisilin türevleri de dahildir.

Klindan hamilelikte kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. KLİNDAN'ın hamilelikte kullanılmasının güvenli olup olmadığı bilinmemektedir. Bu nedenle hamilelik döneminde doktorunuz önermedikçe KLİNDAN kullanmayınız. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Augmentin antibiyotik hangi grup?

Augmentin, amoksisilin ve klavulanik asit olmak üzere iki etken madde içerir. Amoksisilin, penisilin sınıfına ait bir antibiyotiktir ve bakteri yok eder.

Hamilelik şüphesi varsa antibiyotik kullanılır mı?

Hamilelik döneminde anne adayı mikroplara kaşı direnç gösteremediği için hamileliği riske girmek üzere ise, elbette ki antibiyotik kullanımı doktor kontrolü altında serbest olacaktır.

Klindan nereden atılır?

Klindamisinin %90'ı karaciğerde N-demetil klindamisin ve klindamisin sülfokside metabolize edilerek idrar ve safra ile atılırken %10'u böbrekler yoluyla değişmeden atılır. Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda klindamisinin yarı ömrünün uzamasına rağmen ilacın toksik birikimi olmaz.

Augmentin 1000 mg kullanımı ne işe yarar?

Augmentin, birçok farklı bakteri türünün neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılabilen (geniş spektrumlu) bir antibiyotiktir. Antibiyotikler, vücudu tehdit eden zararlı bakterileri durdurmak ve yok etmek için kullanılan ilaçlardır.

Augmentin ve AMOKLAVİN aynı mı?

Augmentin 200 miligram 100 mililitetre şurup = Amoklavin 200 miligram 100 mililitetre şurup = klamoks 200 miligram 100. Mililitetre şurup birbiri ile aynıdır birbiri yerine verilebilir.

Hamilelikte C grubu ilaç ne demek?

C grubu ilaçlar:ilaçla ilgili olarak hayvan ve insan çalışması yapılmamış veya hayvanlarda risk saptanmış ancak insan çalışması yapılmamış ilaçlardır. D grubu ilaçlar:insan çalışmalarında riskli olduğu gösterilmiş, çok özel durumlar dışında gebelikte kullanılamayacak ilaçlardır.