Yurtdışından gelen paranın vergisi var mı?

İçindekiler:

  1. Yurtdışından gelen paranın vergisi var mı?
  2. Almanyadan Türkiyeye giderken ne kadar para getirebilirim?
  3. Yurt dışından para getirmenin vergisiz yolu nedir?
  4. Vergisiz devlet olur mu?
  5. Türkiyeden çıkarken ne kadar para?
  6. Devlet vergileri nerelere harcar?

Yurtdışından gelen paranın vergisi var mı?

Sıfır vergi. Yurt içinde de döviz, altın, menkul kıymeti bulunanların, bunları resmi defterlere kaydetmesi durumunda yine herhangi bir vergi alınmayacaktır.

Almanyadan Türkiyeye giderken ne kadar para getirebilirim?

AB ülkeleri ve Türkiye güzergahındaki ülkelerde 9.999 avro üzeri ya da buna eşdeğer dövizi beyan etmeden taşımak yasaktır. Çek ve senet gibi ödeme araçları da nakit para olarak sayılır. Birlikte Yolculuk Edenler: Birlikte seyahat edenlerden her bir kişi için 10.000 avroya kadar nakit para bulundurma hakkı vardır.

Yurt dışından para getirmenin vergisiz yolu nedir?

Yurt dışından Para Getirmenin Vergisiz Yolu Varlık Barışıdır. otomatik finansal bilgilerin değişimi başlamadan yurtdışından paranızı Türkiye'ye mutlaka getirin.

Vergisiz devlet olur mu?

Hiçbir devlet, başka ülke vatandaşlarına vergi salamaz. Bu kuralın istisnası, o ülkede geçici veya sürekli yaşayan yabancı uyrukluların, tabi oldukları vergilerdir. ... Buna mukabil, yurtiçine sokulmak istenen mallar üzerinden, eğer varsa gümrük resmi ve satış vergisi (KDV) almak o ülke maliyesinin ödevidir.

Türkiyeden çıkarken ne kadar para?

Yolcu beraberinde yurt dışına çıkışı yasak olan nakit para ve ziynet eşyası nelerdir? Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur. Bu miktarlar altındaki nakitlerin beyan edilmesi zorunlu değildir.

Devlet vergileri nerelere harcar?

Tüm vatandaşlar aynı oranda dolaylı vergi ödüyoruz, peki devlet bunu nereye harcıyor? 100 liralık vergimizin 22 lirası sosyal güvenliğe, 18 lirası ise eğitime aktarılıyor. 9.90 liramız faiz ödemelerine giderken polisin üstlendiği güvenlik hizmetlerine 5.22 lira, askeri savunmaya ise 4.87 lira harcanıyor.