Açık Lise zorunlu dersler nedir?

İçindekiler:

  1. Açık Lise zorunlu dersler nedir?
  2. Açık Öğretim Lisesi zorunlu dersleri nasıl seçilir?
  3. Ortak dersler zorunlu dersler mi?
  4. Açıköğretim lise ders seçimi neye göre yapılır?
  5. AÖL zorunlu dersler bitince mezun olur mu?

Açık Lise zorunlu dersler nedir?

ORTAK DERS: Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için mutlaka alınması gereken derslere denir. Üç kez alınıp başarısız olunursa muaf olunur ( Dil ve anlatım dersleri başarmak zorunda olup, muafiyet dışıdır ). SEÇMELİ DERS: Mezuniyet kredisini tamamlamak için, ortak derslerinin yanında alınan derslere denir.

Açık Öğretim Lisesi zorunlu dersleri nasıl seçilir?

http://www.aol.meb.gov.tr Açık Öğretim Lisesi internet sayfasında yer alan ''Öğrenci Girişi'' başlığını seçiniz. Öğrenci numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Sol tarafta yer alan ''Kayıt Yenileme / Ders Seçme'' başlığı altında yer alan ''Ders Seçme İşlemleri'' modülünü seçiniz.

Ortak dersler zorunlu dersler mi?

Ortak derslerden Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersi başarılması zorunlu derstir. Bu derslerden muaf olunamaz. Ancak bu dersin dışındaki ortak derslerden 3 kez sınava girip başarısız olsa dahi bu derslerden muaf olur.

Açıköğretim lise ders seçimi neye göre yapılır?

Ders seçimi yaparken alt döneminizden başlayarak zorunlu derslerinizi ve ortak derslerinizi öncelikli olarak seçmeniz gerekmektedir. Seçilecek ders kalmadığı zamanlarda ise seçmeli dersler ile kredinizi tamamlayabilirsiniz. Toplamda 35 krediye kadar ders seçebileceğinizi unutmayınız.

AÖL zorunlu dersler bitince mezun olur mu?

Zorunlu dersler, "AÖL öğrenci girişi"nde sol köşede bulunan "zorunlu dersler" butonunda görünen derslerdir. ... Bu dersler seçilmeden veya bu kısımda 1 ders bile kalınca toplam krediler 500 bile olsa öğrenci mezun olamıyor.