Segem başvurusu nasıl yapılır 2021?

İçindekiler:

  1. Segem başvurusu nasıl yapılır 2021?
  2. Segem sınav başvurusu nereden yapılır?
  3. Segem belgesi nedir nasıl alınır?
  4. Segem Akademi ye nasıl üye olunur?
  5. Segem sinavlari online mi?
  6. Segem kaydı nasıl yapılır?
  7. Segem belgesi sınavı ne zaman 2021?

Segem başvurusu nasıl yapılır 2021?

Adayların, başvurularını www.segem.org.tr adresinde, Duyurular bölümünde yer alan, aday başvuru formunu doldurarak yapmaları gerekmektedir. Yapılan sınav ödemesinin, SEGEM kayıtlarına geçmesinden sonra (ödemenin üzerinden en az 6 saat sonra) sınav başvuru formu doldurulabilecektir.

Segem sınav başvurusu nereden yapılır?

Ödeme yapan adayın, başvuru formunu doldurabilmesi için, öncelikle e-posta adresleri ile SEGEM internet sitesine üye olmaları gerekmektedir. Adayların, başvurularını www.segem.org.tr adresinde, Duyurular bölümünde yer alan, aday başvuru formunu doldurarak yapmaları gerekmektedir.

Segem belgesi nedir nasıl alınır?

SEGEM belgesi sigortacılık sektöründe yer alan kişilerin mutlaka sahip olması gereken bir belgedir. Çünkü bu belgeye sahip olmayan kişilerin sigorta poliçesi satmaya izinleri yoktur. SEGEM belgesi internet üzerinden SEGEM sınavlarına başvurarak daha sonra da sınava girerek alınabilir.

Segem Akademi ye nasıl üye olunur?

Adayların, SEGEM Akademi eğitim portalında oturum açabilmeleri için, kullanıcı adı olarak T.C. Kimlik Numarası, parola/şifre olarak da “acente” ile sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Daha önce SEGEM Akademi'ye üye olan kişilerin de şifresi “acente” olarak güncellenmiştir.

Segem sinavlari online mi?

Sigortacılık Eğitim Merkezi'ne (SEGEM) sadece başvurular ve eğitimler internet üzerinden yapılıyor. Sınavlar ise on-line yapılmıyor. SEGEM'in sınavlarına girmek isteyen adayların, Sigortacılık Eğitim Merkezi'nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Segem kaydı nasıl yapılır?

Adayların, başvurularını www.segem.org.tr adresinde, Duyurular bölümünde yer alan, aday başvuru formunu doldurarak yapmaları gerekmektedir. Aday, ödemenin SEGEM kayıtlarına geçip geçmediğini, başvuru formunda yer alan “TCKN'min SEGEM'e Kayıt Edildiğini Sorgula” butonu ile sorgulayabilir.

Segem belgesi sınavı ne zaman 2021?

SEGEM sınavı 18 Eylül 2021 Cumartesi günü düzenlenecek.