Bel kaymasına ne yapmamız lazım?

İçindekiler:

  1. Bel kaymasına ne yapmamız lazım?
  2. Bel fıtığına bel kaymasına ne iyi gelir?
  3. L4 L5 hangi sinir?
  4. Belde dejenere ne demek?
  5. Omurgada dejenerasyon nedir?

Bel kaymasına ne yapmamız lazım?

Bel kaymasının tedavisinde kayma hafif derecede ise istirahat, ağrı kesici ve antiinflamatuar ilaçlar, geçici korse kullanımı ve fizik tedavi yöntemlerinden biri veya birkaçı önerilebilir. Bel ağrısı ile birlikte sinir sıkışması da mevcut ise epidural veya foraminal enjeksiyonlar tedaviye eklenebilmektedir.

Bel fıtığına bel kaymasına ne iyi gelir?

Bel kaymalarının temel tedavisi konservatiftir (ameliyatsız tedavi). Ağrıyı ve kaymayı arttırıcı hareket kısıtlaması, kilo verme, ağrı kesici ilaçlar, korse kullanımı, fizik tedavi uygulamaları başlıca tedavi yöntemleridir. Olguların %10-15'i konservatif tedaviye cevap vermez ve cerrahi müdahale gerektirir.

L4 L5 hangi sinir?

Siyatik sinir, insanın en kalın siniridir. Aynı zamanda en sağlam siniri olup 90 kg ağırlığı kaldırabilir. Bu sinirin yapısına L4, L5 ve S1, S2 köklerin den gelen lifler iştirak ederler.

Belde dejenere ne demek?

Disk dokusunun iç kısmının bozulması bel ağrısı ile karşımıza çıkar ve dejeneratif disk hastalığı (degenerative disc disease) olarak adlandırılır. Bu durum disk dokusunun fıtıklaşmasından (disk herniasyonu) farklı bir durumdur.

Omurgada dejenerasyon nedir?

Omurlar arasındaki disk dokusunun dejenerasyonu ile omurgadaki dejenerasyon (bozulma ve yaşlanma) süreci başlamış olur. Disk yapısının bozulması sonrasında omurlar arasındaki eklemlerde dejenerasyonlar ve eklem kapsüllerinde gevşemeler oluşur.