Bir hisseye iki kişi ortak olabilir mi?

İçindekiler:

  1. Bir hisseye iki kişi ortak olabilir mi?
  2. Her aile bireyi icin kurban kesilir mi?
  3. Deveye kaç kişi ortak olabilir?
  4. Kurban alındıktan sonra ortak alınır mı?
  5. Küçükbaş kurbana kaç kişi ortak olabilir?

Bir hisseye iki kişi ortak olabilir mi?

İstanbul Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Nevin Meriç, "Kurban hisseleri 1 kişiye aittir. Bu nedenle bir hisseyi iki kişinin paylaşması, ibadet anlamında mümkün değildir. Namazın yarısını bir başkası, diğer kısmını bir başkası kılamayacağına göre 1 hisseyi de 2 kişi paylaşamaz. Bu ibadeti bozan bir durumdur.

Her aile bireyi icin kurban kesilir mi?

İbadetlerde sorumluluk bireyseldir. Bu nedenle, dinen zengin olan karı-kocadan her birinin ayrı ayrı kurban kesmesi gerekir. Ancak İmam Malik'e göre aile reisi tüm aile efradı adına bir adet büyükbaş veya küçükbaş hayvan keserse, bu aile bireylerinin hepsi için yeterli olur.

Deveye kaç kişi ortak olabilir?

Deve: En az beş senelik olmalıdır. Bir deve yedi kişi adına kurban edilebilir. Güzel olan dişisinin kesilmesidir. Sığır ve Manda: En az iki senelik olmalıdır.

Kurban alındıktan sonra ortak alınır mı?

Birkaç kişi büyükbaş hayvanı sadece kendileri adına kurban etmek niyetiyle alırsa sonradan bu hayvana ortak almaları mekruhtur. ... Ancak bu hisselerden her biri hayvana verilen bedelin en az yedide biri veya daha fazlası ise ve ortak sayısı yediyi aşmazsa, o zaman ortak kabul etmek caiz olur.

Küçükbaş kurbana kaç kişi ortak olabilir?

Koç veya koyun ne kadar büyük ve kıymetli olursa olsun ancak bir kişi için kurban olur. Deve, sığır ve manda ise ortakların hepsinin niyeti rızası için olmak şartıyla yedi kişi için kesilebilir.