SRC 1 ne belgesi?

İçindekiler:

  1. SRC 1 ne belgesi?
  2. SRC 1 alınca ne olur?
  3. Src1 ne anlama gelir?
  4. SRC 1 ne işe yarar?
  5. SRC1 SRC2 3 ne işe yarar?

SRC 1 ne belgesi?

SRC1 Uluslararası yolcu taşımacılığı yapan ya da yapacak sürücülerin alması zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesidir. Mesleki yeterlilik belgesi almak için en az ilkokul mezunu olup 26 yaşından gün almak gereklidir.

SRC 1 alınca ne olur?

Src1 belgesi almış bir sürücü, aynı zamanda src2 belgesini de almış sayılıyor. Bu sürücüler hem yurt içinde hem de yurt dışında rahatlıkla ticari araç kullanabilirler. Bu belgeyi alan kişilerin tekrar src 2 belgesi almalarına gerek yoktur.

Src1 ne anlama gelir?

SRC 1 Belgesi Uluslararası yolcu taşımacılığı iş kolunda gerekli olan Mesleki Yeterlilik Belgesidir. ... Uluslararası yolcu taşımacılığı yapan sürücülerin yanında otobüs, minibüs gibi ticari araç kullanan araç sürücüleri içinde de bu belgenin alınması zorunlu olmaktadır.

SRC 1 ne işe yarar?

SRC 1 Belgesi Ne İşe Yarar? SRC belgelerinden birisi olan SRC 1, uluslararası yolcu taşımacılığı için gereklidir. Bu belgeye sahip olan şoförler SRC 2 belgesine otomatik sahip olurlar. Aynı anda yurt için yolcu taşımacılığı yapabilirler.

SRC1 SRC2 3 ne işe yarar?

Uluslararası taşımacılık yapacak olan şoförlerin ticari açıdan SRC1 belgesi alması gerekir. Yurt içinde yolcu taşımacılığı yapacak olan şoförler SRC2 belgesine sahip olmalıdır. ... Uluslararası eşya ve kargo taşımacılığı noktasında SRC3 belgesi ön plana çıkar.