True Tone ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. True Tone ne ise yarar?
  2. iPhone True Tone nasıl açılır?
  3. Night Shift nedir ne işe yarar?
  4. Mac Night Shift nedir?
  5. iPhone True Tone hangi modellerde var?
  6. True Tone nasıl aktif edilir?
  7. iPhone Night Shift zararlı mı?
  8. True Tone hangi telefonlarda var?
  9. iPhone Night Shift nasıl açılır?
  10. Apple Night Shift nasıl kapatılır?
  11. iPhone rahatsız etme modu ne işe yarar?
  12. True Tone özelliği hangi modellerde var?
  13. Adaptif Parlaklık nedir?

True Tone ne ise yarar?

True tone özelliği Apple marka telefonlarında ve tabletlerinde bulunan bir özelliktir. Bu özellik ortamın ışıklarına göre ekranın uygun bir ışığa dönüştürülmesidir. True Tone Nedir? ... True Tone özelliği cihazın girmiş olduğu ortama göre ekran ışığının ayarlanmasıdır.

iPhone True Tone nasıl açılır?

True Tone'u açma veya kapatma
  1. Denetim Merkezi'ni açın, düğmesini basılı tutun, sonra True Tone'u açmak veya kapatmak için simgesine dokunun.
  2. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık bölümüne gidin, sonra True Tone'u açın veya kapatın.

Night Shift nedir ne işe yarar?

işte, night shift denilen hede, saatini kendin ayarlıyorsun ve o ayara göre güneş ışığının azalışı ve artışını hesaplayıp ekranın yaydığı ışığın renk sıcaklığını düşürtüp arttırıyor, ekran sararıyor, gözün daha az yoruluyor ve melatonin salgılanmasının ertelenmesini azaltıyor, uykuya dalmanız daha kolay oluyor.

Mac Night Shift nedir?

Night Shift, hava karardıktan sonra ekranınızın renklerini otomatik olarak renk tayfının daha sıcak tonlarına doğru kaydırır. Araştırmalara göre akşamları parlak mavi ışığa maruz kalmak sirkadiyen ritminizi etkileyerek uykuya dalmanızı güçleştirebilmektedir.

iPhone True Tone hangi modellerde var?

* Şu aygıtlarda True Tone özelliğini kullanabilirsiniz: iPhone 8 ve sonraki modeller, iPad Pro 12,9 inç (3. nesil), iPad Pro 11 inç, iPad Pro 12,9 inç (2. nesil), iPad Pro 10,5 inç, iPad Pro (9,7 inç), iPad Air (3. nesil) ve iPad mini (5. nesil).

True Tone nasıl aktif edilir?

iPhone True Tone özelliği nasıl açılır?
  1. iPhone Ana ekranından ayarlar ikonuna tıklayın.
  2. Ayarlara'da ekran ve parlaklık ögesini bulup seçin.
  3. Parlaklığın azaltılıp arttırıldığı alanında True Tone vardır. Sağ kısmında bulunan simgeye dokunun. Simge açıldığında yeşik görünecektir. True Tone aktif olur.

iPhone Night Shift zararlı mı?

Bu Araştırma, iPhone'nun Gece Modunun Size Yardımcı Olmak Yerine Zarar Verebileceğini Söylüyor. ... Ancak Manchester Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir araştırma ( The Guardian aracılığıyla ) Night Shift gibi özelliklerin iyi olmaktan daha fazla zarar verebileceğini öne sürüyor.

True Tone hangi telefonlarda var?

iPhone True Tone özelliği hangi modellerde var? iPhone True Tone özelliği iPhone 8 modelinden sonra kullanılmaya başlanmıştır. Yani iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xr, iPhone Xs Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri true tone özelliğine sahiptir.

iPhone Night Shift nasıl açılır?

Night Shift'i etkinleştirme
  1. Denetim Merkezi'ni açın. Parlaklık denetimi simgesine sertçe basın, ardından Night Shift'i açmak veya kapatmak için simgesine dokunun.
  2. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Night Shift'e gidin.

Apple Night Shift nasıl kapatılır?

Night Shift'i açmanın ve kapatmanın iki yolu vardır:
  1. Denetim Merkezi'ni açın. Parlaklık denetimi simgesine sertçe basın, ardından Night Shift'i açmak veya kapatmak için simgesine dokunun.
  2. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Night Shift'e gidin.

iPhone rahatsız etme modu ne işe yarar?

iOS 15 ve iPadOS 15'teki Odak özelliği sayesinde aygıtınız kilitliyken gelen aramaları, uyarıları ve bildirimleri sessize almak için Rahatsız Etme özelliğini kullanabilirsiniz. Ayrıca Rahatsız Etme özelliğini zamanlayabilir ve belirli kişilerden gelen aramalara izin verebilirsiniz.

True Tone özelliği hangi modellerde var?

iPhone True Tone özelliği iPhone 8 modelinden sonra kullanılmaya başlanmıştır. Yani iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xr, iPhone Xs Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri true tone özelliğine sahiptir.

Adaptif Parlaklık nedir?

Adaptif Parlaklık sistemi işte bu manuel olarak yapılan ayarlamaları öğreniyor. Böylece telefon sizin hangi durumda ne kadar ekran parlaklığı istediğinizi biliyor ve ona göre ayar yapıyor. Gerçekten oldukça kullanışlı duran özellik, süreçte yapay zeka ve makine öğrenme altyapılarından yararlanıyor.