Iskan alma süresi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Iskan alma süresi ne kadar?
  2. Yeni binada iskan ne zaman alınır?
  3. Müteahhit iskanı ne zaman alır?
  4. Yapı kullanma izin belgesi almak ne kadar sürer?
  5. Iskan izni nasıl alınır?
  6. Elektrik aboneliği için iskan şart mı?
  7. Müteahhit iskan almıyor ne yapmalıyım 2021?
  8. Bireysel olarak iskan alınabilir mi?
  9. Belediyeden iskan kaç günde alınır?

Iskan alma süresi ne kadar?

Ruhsatı alınan ve iki sene içerisinde inşaat çalışmalarına başlanmış olan yapıya iskan almak için ise inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Bu sürenin aşımı halinde, yeniden ruhsat alınması gerekiyor.

Yeni binada iskan ne zaman alınır?

İskan belgesi, belediyelere bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce düzenlenir. Yapılan tüm yapılar için alınması zorunlu olan iskan izni, inşaatın tamamen bitmesi ile beraber inşaat firması tarafından alınabilir.

Müteahhit iskanı ne zaman alır?

Yapıya bu belgeyi almak için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor.

Yapı kullanma izin belgesi almak ne kadar sürer?

Yapı kullanım izni alabilmek için, inşaat bittikten sonra müteahhit ya da bina sahibinin, yapının yer aldığı belediyenin İmar Müdürlüğü'nedilekçe ile başvurması gerekir. Herhangi bir sorun yaşanmadığı takdirde belediyelerin kural olarak 30 gün içerisinde gerekli denetimleri yapıpiskan belgesini vermeleri gerekmektedir.

Iskan izni nasıl alınır?

İskan raporu alınabilmesi için inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi bir dilekçe ile Belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Başvuruyu alan Yapı Kullanma izni teknik elemanları binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılıp yapılmadığını yerinde kontrol ederek saptıyor.

Elektrik aboneliği için iskan şart mı?

Elektrik, su ve doğalgaz gibi aboneliklerin birincil koşulları arasında yapının iskan belgesinin alınmış olması yer alıyor. Yapı kullanma izni olmayan yapı, bina ve binadaki bağımsız bölümlere su, elektrik ve telefon bağlantısı yapılamıyor.

Müteahhit iskan almıyor ne yapmalıyım 2021?

Ruhsatı alınan ve 2 sene içerisinde inşaat çalışmalarına başlanmış olan yapıya iskan almak için ise inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Bu sürenin aşımı halinde, yeniden ruhsat alınması gerekiyor.

Bireysel olarak iskan alınabilir mi?

Bireysel olarak iskan belgesini alabilmek mümkün olmuyor. İskan belgesini alabilmek için sadece müteahhitte olan belgelerin ilgili idarelere verilmesi gerekiyor. İskanı alınmamış yapılarda oturan daire sahiplerini ceza bekliyor.

Belediyeden iskan kaç günde alınır?

İskan başvurusu tüm işlemler tamamlandıktan sonra yaklaşık 30 günde sonuçlanır. İskan başvuru takibi ise söz konusu yapının bağlı olduğu belediyeden yapılabilir.