Buğday ilaçlama ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Buğday ilaçlama ne zaman yapılır?
  2. Buğday neden ilaçlanır?
  3. Buğdayda yabancı ot ilacı ne zaman atılır?
  4. Tohum ilaçlaması nasıl yapılır?
  5. Ekin ilaçlama ne zaman yapılır?
  6. Buğday ekerken hangi gübre atılır?
  7. Tohum neden ilaçlanır?
  8. Buğdayda hangi gübre kullanılır?
  9. Ot ilacı kaç derecede atılır?
  10. Tohum ilaçlaması neden yapılır?
  11. Tohum ilaçlaması nedir?
  12. Ilaçlama hangi saatlerde yapılır?
  13. Ekinler ne zaman ilaçlanır?
  14. Mısır ilaçlama nasıl yapılır?

Buğday ilaçlama ne zaman yapılır?

2,4-D Amin ve MCPA bileşimli ilaçlar için en uygun ilaçlama zamanı buğdayın kardeşlenmeyi bitirip kaleme kalkmadan önceki devresidir. Bu devrede buğdaylar 15–20 cm boyunda, yabancı otlar ise 2–6 yaprak dönemlerindedir. Kardeşlenme öncesi, başak oluşumu ve çiçeklenme devresinde yabancı ot ilacı atmaktan kaçınılmalıdır.

Buğday neden ilaçlanır?

Kültürel tedbirlerin yanı sıra buğdayda kök ve kökboğazı çürüklüğüne karşı en etkili mücadele yöntemlerinin başında tohum ilaçlaması geliyor. Bu sayede tohumlar ekimden önce ilaçlanarak hastalık riskinin azaltılması ve henüz tohum toprağa düşmeden müdahale edilmesi sağlanıyor.

Buğdayda yabancı ot ilacı ne zaman atılır?

– Doğru zamanlama; Uygulama yabancı otların çıkış zamanları dikkate alınarak yabancı otların 2-6 yapraklı erken döneminde yapılmalı, -Doğru ilaçlama aleti; İlaçlama doğru alet, doğru doz ve doğru su miktarı ile atılmalıdır.

Tohum ilaçlaması nasıl yapılır?

Hakalmaz bu yöntemi şöyle açıklıyor: "Önce 100 kg tohumu ilaçlamak için gerekli olan ilacın, bir kap içerisinde 1-1,5 litre su ile iyice karıştırılması gerek. Hemen ardından da bu karışımın düz ve temiz bir zemin üzerindeki tohumun üzerine yavaş yavaş akıtılarak, diğer taraftan da kürekle karıştırılması sağlanmalı."

Ekin ilaçlama ne zaman yapılır?

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte tarlada iz bırakmaya başlayan çiftçiler, ekinleri yabani otlara karşı ilaçlıyor.

Buğday ekerken hangi gübre atılır?

Saf olarak kuru şartlarda 1-4 kg/da, Sulu şartlarda ise 1-6 kg/da, dozlarında potasyum sülfat, magnezyum sülfat, kükürt veya 15.15.15 kompoze gübreleri ile sağlanabilir.

Tohum neden ilaçlanır?

Tohum ilaçlama , yüksek verim ve sağlıklı bir bitki gelişimi için hedeflenmiş bir önlemdir. Bir çiftçinin yüksek verim ve yüksek kazanç elde edebilmesi, ektiği tohumu ve akabinde bitkiyi her türlü hastalık ve zararlı etkisinden korumasına, sağlıklı bir şekilde yetiştirebilmesine bağlıdır.

Buğdayda hangi gübre kullanılır?

Buğdaylara bölgemizde saf madde olarak dekara 6-8 kg. Fosfor, 16-18 kg.N(Azot) kullanılmalıdır. Fosforlu gübrenin tamamı ile ekimle birlikte verilmelidir. Azotlu gübrenin 1/3'ü ekimle birlikte, 1/3'ü kardeşlenme döneminde 1/3'ü sapa kalkma döneminde verilmelidir.

Ot ilacı kaç derecede atılır?

2) Ot ilaçlaması yapıldığı dönemde yine hava sıcaklığı 25 derecenin üzerinde olmamalı, 3) Eğer mümkünse en iyi hava koşulları olan 13-16 derece sıcaklık mevsimi beklenmeli, 4) İlaçlama yapıldıktan sonraki 24 saat içinde yağmur yağmamalı, sulama yapılmamalı, toprak yıkanmamalıdır.

Tohum ilaçlaması neden yapılır?

Tohum ilaçlaması genellikle kök ve kök boğazı çürüklüğü, sürme hastalığı, rastık hastalığı ve çizgi yaprak lekesiyle mücadele etmek için fungisit uygulamasıyla yapılıyor. Zararlılar arasında ise tohum ilaçlamasını gerektirecek en önemli tür ekin kambur böceği.

Tohum ilaçlaması nedir?

Tohum ilaçlama , yüksek verim ve sağlıklı bir bitki gelişimi için hedeflenmiş bir önlemdir. Bir çiftçinin yüksek verim ve yüksek kazanç elde edebilmesi, ektiği tohumu ve akabinde bitkiyi her türlü hastalık ve zararlı etkisinden korumasına, sağlıklı bir şekilde yetiştirebilmesine bağlıdır.

Ilaçlama hangi saatlerde yapılır?

Her Saat İlaçlama Yapılmaz İlaçlamanın yapılacağı zaman, mümkünse sabah ve akşam saatlerinde olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler, ilaçlama için uygun saatler değildir. Bu arada rüzgara da dikkat etmek zorundayız. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar, ilacı doğrudan bizim üzerimize getirecektir.

Ekinler ne zaman ilaçlanır?

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte tarlada iz bırakmaya başlayan çiftçiler, ekinleri yabani otlara karşı ilaçlıyor.

Mısır ilaçlama nasıl yapılır?

Mısır tarlalarında yabancı ot ilaçlaması; ekim öncesi, çıkış öncesi ve çıkış sonrası olmak üzere üç ayrı dönemde yapılır. Ekim öncesi uygulanan yabancı ot ilacı toprak üzerinden tırmık geçilerek 5-7 cm derinliğe karıştırılır. Çıkış öncesi ilaçlama mısır ekiminden sonraki ilk 5 gün içerisinde yapılmalıdır.