ZİNCO C ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. ZİNCO C ne ise yarar?
  2. Çinko ilacı kaç ay kullanılır?
  3. Zinco 15 mg nasıl kullanılır?
  4. ZİNCO şurubu nasıl kullanılır?
  5. Çinko eksikliğinde ne olur?

ZİNCO C ne ise yarar?

Zinco, çinko eksikliğini tedavi etmek ve önlemek için kullanılan bir ilaçtır. Kullanımı kolay ve yan etkileri hafiftir. Karın ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, halsizlik yaygın görülen yan etkilerdir ve tedavi sonlandırıldığında kaybolur.

Çinko ilacı kaç ay kullanılır?

Günlük alınması gereken çinko miktarı en genel haliyle 10 mg olarak belirtiliyor. Fakat en uygun dozu belirlemek için yaş grubu, hamilelik, emzirme, ilaç kullanımı, hastalık vb. detayların da hekim kontrolü doğrultusunda göz önünde bulundurulması gerekiyor: 0-6 ay: 2 mg. 7-12 ay: 3 mg.

Zinco 15 mg nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: ZİNCO yetişkinlerde, yemeklerden önce ya da sonra veya yemeklerle birlikte kaşık veya pipet yardımı ile kullanılır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde belirtilen dozlarda kullanınız.

ZİNCO şurubu nasıl kullanılır?

ZİNCO yetişkinlerde, yemeklerden önce ya da sonra veya yemeklerle birlikte kaşık veya pipet yardımı ile kullanılır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde belirtilen dozlarda kullanınız.

Çinko eksikliğinde ne olur?

Çinko eksikliği genel olarak büyüme geriliği, iştahsızlık ve bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını kaybetmesine neden olur. Şiddetli vakalarda ise saç dökülmesi, cinsel olgunlaşmanın gecikmesi, ishal ya da göz ve deri lezyonlarına neden olabilir. Bireylerde kilo kaybı ve zihinsel uyuşukluk da görülebilir.