Doğum sonrası kısmi süreli çalışma ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Doğum sonrası kısmi süreli çalışma ne kadar sürer?
  2. Doğum sonrası kaç saat çalışılır?
  3. Işkur doğum parası ne kadar?
  4. Kısmi süreli çalışma ne kadar sürer?
  5. Kadın çalışanların hamilelik durumunda hamilelik izinleri ne kadardır?
  6. Iş kanuna göre tekil gebelik halinde kadınların kanuni doğum izin süreleri toplam ne kadardır?
  7. Yarım çalışma ödeneği kaç ay alınır?
  8. Kısmi süreli iş sözleşmesi en az kaç gün?
  9. Doğum sonrası ücretli izin ne kadar?
  10. Iş Kanunu'na göre tekil gebelik halinde kadınların kanuni doğum izin süreleri toplam ne kadardır?
  11. Doğum yapan sigortalı ne kadar para alır 2020?

Doğum sonrası kısmi süreli çalışma ne kadar sürer?

Bu süre, haftalık çalışma süresi 45 saat olan iş yerleri için en fazla 30 saat olabilir. 40 saat çalışılan iş yerleri için ise en fazla 26 saat olabilir. Kısmi çalışma işçi ve işverenin kısmi süreli iş sözleşmesi imzalayarak yaptığı bir çalışma.

Doğum sonrası kaç saat çalışılır?

Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde bu süreler doğumdan önce on, doğumdan sonra sekiz hafta olarak belirlenmiştir.

Işkur doğum parası ne kadar?

Doğum yapan sigortalı kadınlara bir defalığına mahsus emzirme ödeneği veriliyor. Halk arasında “süt parası” olarak da adlandırılan emzirme ödeneğinin tutarı 2021 yılı için 232 lira olarak belirlendi.

Kısmi süreli çalışma ne kadar sürer?

İş Kanunu'nun 63. maddesine göre, genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saattir. Bir çalışmanın kısmi süreli çalışma olarak kabul edilebilmesi için, haftalık çalışma süresinin en fazla normal haftalık çalışma süresinin 2/3'ü (30 saat) olması esastır.

Kadın çalışanların hamilelik durumunda hamilelik izinleri ne kadardır?

Çalışanlara hamilelik ve doğum hallerinde sağlanan haklar nelerdir? 4857/74 kapsamında; Kadın işçilerin doğumdan önce 8 (çoğul gebelikte 10 hafta) ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere, toplam 16 hafta çalıştırılmamaları esastır.

Iş kanuna göre tekil gebelik halinde kadınların kanuni doğum izin süreleri toplam ne kadardır?

Doğum sonrası izin Kadın işçinin 4857 Sayılı İş Kanunu m.74 gereğince doğum sonrasında tekli gebelik halinde 8 hafta, çoğul gebelik halinde de 10 hafta olmak üzere analık hali izni söz konusudur.

Yarım çalışma ödeneği kaç ay alınır?

Yarım çalışma ödeneği, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmamaktadır. Yarım çalışma ödeneği, çalışılan aya ait aylık prim ve hizmet belgesinin ilişkin olduğu aydan sonraki ikinci ay içinde aylık olarak ödenmektedir.

Kısmi süreli iş sözleşmesi en az kaç gün?

3.3.Kısmi süreli çalışmalarda azami 20 gün kuralı Yukarıda da belirttiğimiz üzere, işyerinde tam süreli iş sözleşmesi ile yapılan emsal çalışmanın üçte ikisi oranına kadar yapılan çalışmalar kısmi süreli çalışma olarak kabul edilmektedir.

Doğum sonrası ücretli izin ne kadar?

Analık iznin bitiminden itibaren istemeleri halinde, birinci doğumda 2, ikinci doğumda 4, sonraki doğumlarda ise 6 ay süreyle haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin verilir. Çoğul doğum halinde bu sürelere otuzar gün eklenir. Çocuğun engelli doğması halinde bu süre 360 gün olarak uygulanır.

Iş Kanunu'na göre tekil gebelik halinde kadınların kanuni doğum izin süreleri toplam ne kadardır?

Doğum sonrası izin Kadın işçinin 4857 Sayılı İş Kanunu m.74 gereğince doğum sonrasında tekli gebelik halinde 8 hafta, çoğul gebelik halinde de 10 hafta olmak üzere analık hali izni söz konusudur.

Doğum yapan sigortalı ne kadar para alır 2020?

Doğum yapan tüm annelere sağlanmakta olan çocuk parası, ilk çocukta 300 TL, ikinci çocukta 400 TL, üçüncü çocukta ise 600 TL'dir.