39 haftalıkken doğum olur mu?

İçindekiler:

  1. 39 haftalıkken doğum olur mu?
  2. 39 hafta gebelikte neler oluyor?
  3. 39 haftada kanama neden olur?
  4. Nişan geldikten kaç saat sonra doğum başlar?
  5. 39 hafta kac aylik hamileyim?

39 haftalıkken doğum olur mu?

39. Haftasına girmiş olan bir gebe artık her an doğurabilir. Doğumun 40. Haftada olması daha da sağlıklı olduğu için anne son haftasında dikkatli olmalıdır. En ufak şey doğumunu tetikleyebilir. Ve 39 haftalık gebelikte artık birçok sancı ve kasılma hissedilebilir.

39 hafta gebelikte neler oluyor?

Gebeliğin 39. haftasında bebek hemen hemen doğum boyu ve kilosuna ulaşmıştır. Bu haftada bebeğin başından topuğuna kadar olan uzunluk yaklaşık 50 cm iken kilosu da 3200-3600 gramdır. Ortalama olarak bakmak gerekirse bir bebeğin doğum boyu 45-55 cm arasında, doğum kilosu ise 2500-4500 gram arasında değişmektedir.

39 haftada kanama neden olur?

Bebeğin rahimde durmasını sağlayan ve vajinayla ilişkisini kesen mukus tıkacı, doğumun hemen öncesinde atılır, buna “nişan gelmesi” denir ve doğumun başlayacağının habercisidir. Anne adayları bu tıkacın atılmasını, pembe, sümüksü bir kanama olarak ifade ederler. Bu durum doğumun çok yaklaştığının habercisidir.

Nişan geldikten kaç saat sonra doğum başlar?

Pembe ya da Kahverengi Nişan Doğum yaklaştıkça incelen rahim ağzında bulunan kılcal damarlarda çatlamalar görülür. Bu nedenle de akıntılar pembe renge döner. Bu akıntı genellikle 24 saat içinde bebeğinize kavuşacağınız anlamına gelir.

39 hafta kac aylik hamileyim?

Bu haftaya giren birçok anne adayı "39 hafta gebelik kaç aylıktır?" diye merak edebilir. Haftanın başında 9 ay 3 günlük hamilesinizdir. Haftanın sonunda ise 9 ay 9 günlük gebe olursunuz.