Kulak içinden neden koku gelir?

İçindekiler:

  1. Kulak içinden neden koku gelir?
  2. Kulakta koku olur mu?
  3. Kulak zarı erimesi nedir?
  4. Çocuklarda kulak neden kokar?
  5. Kulak zarı delinmesi tedavi edilir mi?
  6. Tıkanan kulak kiri nasıl temizlenir?

Kulak içinden neden koku gelir?

Uzmanlar kötü kokulu ve koyu akıntıya karşı uyardı Özlü, “Bakteriyel enfeksiyon, mantar enfeksiyonu, alerjik (egzama) ve kolestom dediğimiz, kulak zarı ve kemiklerini eriten hastalıklardan kaynaklanabilir. Kulak akıntıları önemsenmediğinde, bilhassa akıntı orta kulaktan kaynaklanıyorsa, kulak zarı delik veya erimiştir.

Kulakta koku olur mu?

Kötü kokulu kulak akıntısının ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Tuncay Uluğ, “Akıntının kötü kokulu olması, müzmin orta kulak iltihaplarının tehlikeli formuna işaret edebilir ve ameliyatla kontrol altına alınması gerekebilirir.

Kulak zarı erimesi nedir?

Kulak Kireçlenmesi De (Otoskleroz) Neymiş Demeyin! İşitme duyu hücreleri otik kapsül denilen ve denge bölümünü sarmakta olan sert kemiğin hastalığına otoskleroz denir. Otoskleroz hastalığı, kulak kemiğinin içinde kemik erimesi ve daha sonra görülen yeniden kemik oluşumları ile seyretmekte ve belirti vermektedir.

Çocuklarda kulak neden kokar?

Minik yavrunuzun kulağı bakteriyel enfeksiyonlar, maya enfeksiyonları, yüzücü kulağı hastalığı, beşik kapağı, süt dökülmeleri ya da benzeri tıbbi durumlar yüzünden kokabilir. Aynı zamanda kulağın içinde biriken kulak kirleri de hem ağrı hem de koku yapabilir.

Kulak zarı delinmesi tedavi edilir mi?

Kulak zarındaki delinmeler çoğunlukla birkaç hafta, bazen de birkaç ay içinde kendiliğinden iyileşir. Bu iyileşme süresi içinde kulağın su temasından ve travmalardan korunması gerekir. Kendiliğinden iyileşmeyen kulak zarı deliklerine müdahale etmek gerekir.

Tıkanan kulak kiri nasıl temizlenir?

Kulak tıkacı (buşon) nasıl tedavi edilir? Sertleşmemiş serumen tıkaçlarının gliserin veya bebek yağı damlatılarak kendiliğinden akması sağlanabilir. Bu şekilde açılmayan serumen tıkaçları ve sertleşmiş buşonlar hekim tarafından özel aletlerle, vakumla çekerek veya yıkama ile temizlenebilir.