Her burun eğriliği ameliyat gerektirir mi?

İçindekiler:

  1. Her burun eğriliği ameliyat gerektirir mi?
  2. Burun kemiği eğriliği nelere sebep olur?
  3. Burun kemiği eğriliği tekrarlar mı?
  4. Burun kemiği eğriliği ameliyatı kolay mı?

Her burun eğriliği ameliyat gerektirir mi?

Kemik-kıkırdak eğriliklerinin tek tedavi seçeneği deviasyon ameliyatı olduğu düşünülür. Operatör Dr. Atilla Şengör, her burun eğriliğinin ameliyat gerektirmediğini belirtiyor.

Burun kemiği eğriliği nelere sebep olur?

Burun kıkırdak kemik eğriliği horlamaya neden olabilir, sürekli ağız solunumuna sebep olup farenjite yol açabilir, eğriliğe bağlı tekrarlayan sinüzit ataklarına ve burun kanamalarına zemin hazırlayabilir. Yüz ve baş ağrılarına, geniz akıntılarına neden olabilir. Akciğerler için gerekli hava mutlaka burundan geçmelidir.

Burun kemiği eğriliği tekrarlar mı?

Tekrarlar mı? Başarılı geçmiş bir burun ameliyatından sonra deviasyonun tekrarlaması beklenmez. Ancak bazen burun desteğinin yetersiz kalması sonucu özellikle ön bölümdeki kıkırdak dokusunda yeniden kabarmalara yıllar sonra nadiren de olsa rastlanabilir.

Burun kemiği eğriliği ameliyatı kolay mı?

Operasyon bilinenin aksine zor ve günümüzde kişi açısından ciddi sıkıntılara yol açabilecek bir operasyon olmak çıkmıştır. Operasyon süresi ortalama 30 dakika gibi kısa olmaktadır, burun orta bölme eğriliği düzeltilirken burun içindeki etlere de (konka) müdahale edilmekte ve burun tıkanıklığı tamamen çözülmektedir.