Sperm elbiseye bulaşırsa namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Sperm elbiseye bulaşırsa namaz kılınır mı?
  2. Mezi geldikten sonra namaz kılınır mı?
  3. Ele gelen zevk suyundan hamile kalınır mı?
  4. Idrarın ne kadarı necis?
  5. Namaza uygun giyinmek nedir?

Sperm elbiseye bulaşırsa namaz kılınır mı?

Elbisenin üzerindeki meni oyulmadan ya da silinmeden namaz kılınması halinde bir beis olmaz. Meni, suyu ya da başka bir şeyi necis yapmaz. Rebi' b. Süleyman şöyle dedi: İmam Şafii (Allah rahmet etsin) şöyle dedi: Cinselorgandan çıkan şey, idrar ıslaklığı, mezi, vedi yahut bilinen ve bilinmeyen her şey necistir.

Mezi geldikten sonra namaz kılınır mı?

Mezi, tenasül uzvunun intişarından sonra, şehvetsiz olarak gelen beyaz renkli ince sıvıya denir. Bu üçünden sadece meni gusül abdestini gerektirir. Diğer ikisi sadece abdesti bozar. ... Dolayısıyla boy abdestini gerektirmez, sadece abdestinizi bozar.

Ele gelen zevk suyundan hamile kalınır mı?

Yani zevk suyundan hamile kalınabilir. Bunun nedenlerinden biri de zevk suyundan geçen spermler ile hamilelik oluşmasıdır. Zevk suyunun sadece vajina girişine teması ile hamilelik olasılığı düşükte olsa vardır. Böyle bir durumda hamilelik şüphesi olması halinde 2-3 hafta sonra gebelik testi yapılması önerilir.

Idrarın ne kadarı necis?

Elin bilekle parmak arasındaki iç tarafını kapsayan bölge el ayası olarak geçmektedir. Avucun parmak diplerinden başlayıp avuç içi kadar olan yeri kapsayan el ayası, Galîza olan pislik; sıvıysa bir el ayasından, katı ise bir dirhemden fazlası namaza engel olduğu bilinmektedir.

Namaza uygun giyinmek nedir?

Namaz esnasında giyilmesi zorunlu bir kıyafet yoktur. Ancak namaz için seçilmiş olan kıyafetin iç gösterecek kadar şeffaf, açık renkli olması, vücudun organlarını belli edecek şekilde olması namazı bozar. Seçilen kıyafetin vücut hatlarını belli edecek şekilde dar olmaması zorunludur.