Cumalıkızık Bursa merkeze kaç km?

İçindekiler:

  1. Cumalıkızık Bursa merkeze kaç km?
  2. Bursa Otogar Cumalıkızık arası kaç km?
  3. Osmanlıda Kızık nedir?
  4. Bursa'nın Cumalıkızık Köyü tarihsel turizmde hangi özelliği ile tanınır?
  5. Cumalıkızık Köyü neden Unesco?
  6. Bursa Misi köyü hangi otobüs gidiyor?
  7. Bursa tarihi Misi köyü nerede?

Cumalıkızık Bursa merkeze kaç km?

Cumalızık Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı şirin bir Osmanlı köyü. Bursa Cumalıkızık arası 12 kilometre doğuda ve ortalama 20 dakika, İstanbul Cumalıkızık arası 168 kilometre ve aşağı yukarı 2 saat 20 dakika mesafede.

Bursa Otogar Cumalıkızık arası kaç km?

Bursa Otobüs Terminali ile Cumalıkızık arası yaklaşık 20 km ve özel araçla ortalama 25 dakika kadar sürüyor. Bursa Otogarı'ndan doğrudan Cumalıkızık'a gitmek için 91 Terminal – Kestel ve 91/G Zafer Cd. – Şehirlerarası Otobüs Terminali otobüslerine binebilirsiniz.

Osmanlıda Kızık nedir?

Osmanlı'da erken dönem sivil mimari örneklerine ev sahipliği yapan köy, Uludağ'ın çevresine kurulan yedi kızık köyünden biri. O zamanlar dağ eteklerine kurulan köyleri tanımlamak için 'kızık' sözcüğü kullanılıyordu.

Bursa'nın Cumalıkızık Köyü tarihsel turizmde hangi özelliği ile tanınır?

Bir vakıf köyü olarak kurulan köyde, tarihi doku çok iyi korunmuştur ve Osmanlı erken döneminin kırsal kesim sivil mimari örnekleri günümüze ulaşmayı başarmıştır. Bu özelliği nedeniyle çok ilgi çeken ve ziyaret edilen bir yerleşim yeri olmuştur.

Cumalıkızık Köyü neden Unesco?

Cumalıkızık Köyü kendine has tarihi dokusu, bozulmamış mimari yapısıyla 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alınmıştır. Bunda burada çekilen filmlerin önemli bir payı vardır. Kınalıkar, Yeşeren Düşler dizileri ile ün kazanan köy her yıl binlerce turistin akınına uğramaktadır.

Bursa Misi köyü hangi otobüs gidiyor?

Misi Köyü Bursa'ya bağlı turistik bir köydür. Şehir Merkezi'nden Heykel'den Şehreküstü metro istasyonundan metroya binerek Acemler durağında indikten sonra B/20 numaralı otobüse binerek Misi Köyü'ne ulaşabilirsiniz.

Bursa tarihi Misi köyü nerede?

Bursa ilinin Nilüfer ilçesi sınırları içerisinde bulunur. Günümüzde Gümüştepe Mahallesi adıyla bilinmektedir. Köy, çok eski bir yerleşim yeri olup yaklaşık 2000 yıllık bir tarihi geçmişe sahiptir. Misi Köyü Bursa İl merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.