Keskin koku orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Keskin koku orucu bozar mı?
  2. Güzel koku koklamak orucu bozar mı?
  3. Roll on sürmek orucu bozar mı?
  4. Içecek koklamak orucu bozar mı?
  5. Duman solumak orucu bozar mı?
  6. Koltuk altı roll on sürmek orucu bozar mı?
  7. Ağzıma kolonya kaçtı oruç bozulur mu?
  8. Normal duman orucu bozar mı?
  9. Başkasının içtiği sigaranın dumanı orucu bozar mı?

Keskin koku orucu bozar mı?

Oruç tutanların deodorant, parfüm veya kolonya kullanmaları, bunları koklamaları caizdir. ... Nihat Hatipoğlu da, oruçluyken parfüm, kolonya gibi maddeleri koklamak orucu bozar mı sorusunu "Bir kolonyayı ya da herhangi bir kokuyu fazlaca koklamak mekruhtur.

Güzel koku koklamak orucu bozar mı?

Oruç tutanların deodorant, parfüm veya kolonya kullanmaları, bunları koklamaları caizdir. Bunlar yemek ve içmek sınıfına dâhil olmadığı için orucu bozmazlar. Üzerinize bunlardan sürdükten sonra, onların etkisi devam ederken namaz kılmanızda ise bir sakınca yoktur.

Roll on sürmek orucu bozar mı?

Oruçlu iken koltuk altı deoderant, roll on vb. şeylerin kullanılmasının oruca bir zararı yoktur. Soru: Oruçluyken masturbasyon yapmak kaza gerektirir kefaret mi?

Içecek koklamak orucu bozar mı?

Yani hiçbir yemek kokusu ve sigara kokusu orucu bozmaz.

Duman solumak orucu bozar mı?

İsteyerek tozu, dumanı, sigara dumanını yahut tütsü ve buhurların dumanını içine çekmek, sinek yutmak orucu bozar. Fakat istemeyerek ağzından veya burnundan boğazına toz, duman, sinek vs. kaçsa yahut sigaranın dumanı ağzına veya burnuna girse ve bundan sakınmak da mümkün olmasa oruç bozulmaz.

Koltuk altı roll on sürmek orucu bozar mı?

Oruçlu iken koltuk altı deoderant, roll on vb. şeylerin kullanılmasının oruca bir zararı yoktur.

Ağzıma kolonya kaçtı oruç bozulur mu?

Oruç tutanların deodorant, parfüm veya kolonya kullanmaları, bunları koklamaları caizdir. Bunlar yemek ve içmek sınıfına dâhil olmadığı için orucu bozmazlar. Ağız kokusunu önlemek için ağız spreyi kullanmak veya sakız çiğnemek oruca zarar verir mi?

Normal duman orucu bozar mı?

Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer." şeklinde cevap vermiştir. ... Oruçlu bir kimsenin, bu örneklerde olduğu üzere sigara dumanına maruz kalması halinde orucu bozulmamaktadır.

Başkasının içtiği sigaranın dumanı orucu bozar mı?

Sigara, nargile dumanının Diyanet fetvalarına dayanarak orucu bozan haller arasında yer aldığı bilinmektedir. Kişinin bu haller nedeniyle orucu bozulmuşsa kaza edilmesi gerekmektedir. Fakat kişi başka birinin içmiş olduğu dumana maruz kalmışsa, orucu bozulmaz ve kaza gerektirmez.