Ihlamur çayı ishal yapar mı?

İçindekiler:

  1. Ihlamur çayı ishal yapar mı?
  2. Ballı ıhlamur neye iyi gelir?
  3. Ihlamur zehirler mi?
  4. Ihlamurun içine başka ne koyulur?

Ihlamur çayı ishal yapar mı?

Terlemeye yardımcı olan ıhlamur çayı, ateş düşürücü olarak iyi bir doğal yöntemdir. Ayrıca boğaz ağrılarını ve öksürüğü hafifletir. Ihlamur çayı sindirimi düzenleyicidir. Böbrek ve bağırsaklara iyi gelen ıhlamur, ishali tedavi edebildiği gibi, safradaki kum ve taşların atılmasına da yardımcı olur.

Ballı ıhlamur neye iyi gelir?

Soğuk kış günlerinde yakalandığınız grip, nezle ve soğuk algınlığı hastalıklarında ıhlamur balı sizi iyileştirecektir. Kuru öksürüklerde ve balgamlı öksürüklerde tercih edeceğiniz ıhlamur balı öksürüklerinizi kesecek ve boğazınızı yumuşatacaktır. Korku ve stresi yok ettiği gibi vücut direncinizi de güçlendirecektir.

Ihlamur zehirler mi?

Şifa kaynağı olan ıhlamurun yaşken alınıp, evde doğal yöntemlerle kurutularak tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Elanur Yılmaz, "Bekletilen ıhlamur sağlığa zararlı" dedi.

Ihlamurun içine başka ne koyulur?

Ihlamur çayınızı servis ederken içine bir çay kaşığı bal ekleyebilir ve limon suyu ilave edebilirsiniz. Ancak özellikle balı mutlaka sonradan eklemeniz gerektiğini unutmayın. Zira bal belli bir derecenin üzerinde doğallığını ve besleyiciliğini kaybeder. Bu şekilde demleyeceğiniz ıhlamur çayının birçok faydası vardır.