Timüs bezi ne yapar?

İçindekiler:

  1. Timüs bezi ne yapar?
  2. Timoma belirtileri nelerdir?
  3. Timüs bezi ameliyatı nasıl olur?
  4. Timüs hastalığı nedir?

Timüs bezi ne yapar?

Bu bez; iman tahtasının üzerinde, tiroid bezinin altında ve soluk borusunun önünde bulunur. “Timüs bezi bir komuta-eğitim merkezidir. Tiroid bezi tarafından salgılanan T hücreleri yani lenfositlerin; vücut hücreleri ile vücuda zararlı olabilecek yabancı hücreleri ayırt etmeyi öğrendikleri yerdir timüs.

Timoma belirtileri nelerdir?

Timomanın belirtilerine değinen Özkan Demirhan,”Timomalar çoğu zaman belirti vermez ancak büyümeye başlayınca öksürük, göğüs ağrısı, ses kısıklığı, yutma güçlüğü, nefes darlığı, iştahsızlık gibi belirtiler verirler. Nadir durumlarda deri döküntüsü ve kansızlık gibi belirtiler de görülebilir.

Timüs bezi ameliyatı nasıl olur?

Bu timus bezi çıkarmak için her iki mediastinal plevralar açılır, açılan taraftaki frenik sinirden karşı frenik sinire kadar olan bölgedeki mediastinal yağlı dokular, timik ven ortaya çıkana kadar diseke edilen timus, polleri ve timik kitle bir bütün olarak çıkarılır.

Timüs hastalığı nedir?

Timus bezi, vücudumuzda iman tahtasının üzerinde, tiroid bezinin altında ve soluk borusunun önünde bulunur. Timüs bezi bir komuta-eğitim merkezidir. Tiroid bezi tarafından salgılanan T hücreleri yani lenfositlerin; vücut hücreleri ile vücuda zararlı olabilecek yabancı hücreleri ayırt etmeyi öğrendikleri yerdir timüs.