144 hattı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. 144 hattı ne işe yarar?
  2. Sosyal Destek 183 nedir?
  3. Sosyal destek hattının numarası nedir?
  4. Vefa destek grubu kimlere yardım ediyor?

144 hattı ne işe yarar?

Alo 144 yardım hattının sayesinde gıda yardımı, kömür yardımı, sağlık yardımı, eğitim yardımı, barınma yardımı, doğum yardımı ve eşi vefat etmiş olan kadınlara yönelik konularda destek verilmektedir.

Sosyal Destek 183 nedir?

Şiddet ve istismara uğrayanların ilgili kurumlara yönlendirilmesini sağlıyor. Çocukların ihmal ve istismarı, kadına yönelik şiddet gibi konulardaki ihbarları değerlendirmek, acil durumları ilgili kurumlara bildirmek amacıyla kurulan "Alo 183 Kadın, Çocuk ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı" 24 saat boyunca hizmet veriyor.

Sosyal destek hattının numarası nedir?

Aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı bir çağrı merkezi olarak ifade edilmektedir. Alo 144 Nedir? Alo 144 hattı üzerinden desteğe ihtiyacı olan kişiler kolaylıkla ulaşım sağlayabilir. Sosyal yardım hattı üzerinden eğitim, gıda, sağlık ve engelli aylığı gibi konularda yardımcı olan bir telefon hattıdır.

Vefa destek grubu kimlere yardım ediyor?

Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü ve kronik hastalarının mağdur olmaması için ihtiyaçlarını Vefa Sosyal Destek grupları gideriyor. Vefa Sosyal Destek grupları Polis, Jandarma, Bekçi, AFAD personeli gibi kamu çalışanlarından oluşuyor. İşte Vefa Sosyal Destek grubu hakkında detaylar...