Mustafa Kemal ırkı ne?

İçindekiler:

  1. Mustafa Kemal ırkı ne?
  2. Mustafa Kemal Atatürk'ün dedesi nereli?
  3. Atatürk'ün dedesi ne iş yapardı?
  4. Mustafa Kemal Atatürk'ün mezhebi nedir?
  5. Mustafa Kemal Atatürk aslen nerelidir?
  6. Atatürk Alevi kökenli mi?

Mustafa Kemal ırkı ne?

Annesinin kökeni ise Karaman'dan Rumeli'ye gelen Türkmenlerdendir. Ali Rıza Bey ile Zübeyde Hanım 1871 yılında evlendi ve Ali Rıza Bey'in babasına ait olan Yenikapı, Selanik'teki eve yerleştiler. Atatürk, bu çiftin çocuğu olarak rumî 1296 (miladî 1880-1881) yılında Selanik'te doğmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk'ün dedesi nereli?

Dedesi Feyzullah Efendi'nin taşıdığı “Sofuzâde” lakabının, yerleştikleri Sarıgöl bölgesindeki yer adlarından ve ailenin hatıralarından yola çıkıldığında, Atatürk'ün anne soyu Konya/Karaman'dan Rumeli'ye gelen ve bundan dolayı da Konyarlar olarak Rumeli'de anılan Yörüklere dayandığı anlaşılmaktadır.

Atatürk'ün dedesi ne iş yapardı?

Ali Rıza (d. 1839, Selanik - ö. ?, Selanik), Osmanlı Gümrük Muhafaza Teşkilâtı'nda bir memur, kereste tüccarı. Zübeyde Hanım'ın eşi, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Makbule Atadan'ın babasıdır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün mezhebi nedir?

Atatürk'ün dinî inancı hakkında farklı kaynaklar, farklı çıkarımlarda bulunmuştur. Bazı kaynaklar Müslüman olduğunu belirtirken, diğer kaynaklar deist veya ateist olduğunu iddia etmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk aslen nerelidir?

Mustafa Kemal Atatürk, 18) yılında Selanik'te Koca Kasım Paşa Mahallesi Islahhane Caddesi'nde bugün müze olan üç katlı bir evde dünyaya geldi. Babası o sırada kereste ticareti yapan Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanım'dır.

Atatürk Alevi kökenli mi?

Yapılan araştırmalar, Atatürk ve Aleviler arasındaki bağın sanılanın dışında, ilgi ve sevginin ötesinde olduğunu gösteriyor. Mustafa Kemal'in soyu Anadolu'ya dayanmaktadır. Yörük Türkmen kökenlidir. ... Mustafa Kemal'in sülalesi olan Kızılcaoğulları, Rumeli Aleviliğinin Anadolu koludur.