Oda termostatı nerede durmalı?

İçindekiler:

  1. Oda termostatı nerede durmalı?
  2. Doğalgaz termostat kaç derece olmalı?
  3. Oda termostatı nasıl kullanılır?
  4. Termostat kombiyi bozar mı?
  5. Yazın kombi kaç derece olmalı?
  6. Kombi termostatı nasıl resetlenir?
  7. Yoğuşmalı kombi kaç derecede çalıştırılmalı?
  8. Oda termostatı her kombiye uyar mı?
  9. Kombi nasıl daha az yakar?
  10. Oda termostatı işe yarıyor mu?

Oda termostatı nerede durmalı?

Oda termostatı evinizde, yaşam alanınızda en uzun süre kullandığınız odaya/bölüme yerleştirilmelidir. Örneğin oturma odası gibi. Tercihen camlara ve kapıya yakın olmayan şekilde konumlandırılmalıdır. Kapıya yakın konması gerekiyorsa arada en az 50 cm bulunmalıdır.

Doğalgaz termostat kaç derece olmalı?

Oda termostatı dünya standartlarına göre kış şartlarındaki ideal sıcaklık olan 22 ⁰C'ye ayarlanmalıdır. Eğer daha yüksek ayarlanır ise yakıt harcaması artar. Eğer termostatı 22 ⁰C'ye ayarladığımız takdirde evimiz yeterli derecede ısınmıyor ise kombi üzerinden sıcaklık arttırılabilir.

Oda termostatı nasıl kullanılır?

Oda termostatından ayar 23° seçildiğinde kombi; termostatın yer aldığı odanın sıcaklığını 23° olana dek tesisat suyunu 50° de sabit tutacaktır. Oda sıcaklığı ayarlanan dereceye geldiğinde yani 23° olduğunda kombi çalışmayı durduracaktır. Bu değerin altına düştüğü zamansa kombi yeniden çalışmaya başlayacaktır.

Termostat kombiyi bozar mı?

Kombinizden farklı markaya sahip bir oda termostatı kullanmak istemeniz durumunda kombinin servisi, oda termostatını bağlamaz. Bu durumda özel bir servise bağlatmanız gerekecektir. Ancak kombinizin garantisi devam ediyor ise farklı marka oda termostatı bağlanması kombinizi garanti dışı bırakabilir.

Yazın kombi kaç derece olmalı?

Yaz mevsiminde sıcak su ihtiyacı olacağı, şebeke suyu sıcaklığının da yüksek olacağı için kombi sıcak su ayarı 40-45 derecelerde olabilir.

Kombi termostatı nasıl resetlenir?

Kombilerin bazılarında “R” konumu yer alır, düğme “R” konumuna çevrildiğinde resetleme işlemi yapılabilir. Kombilerin bazılarında “alev simgesi üzerine x işareti” olan düğme yer alır. Birkaç saniye kadar basılı tutulduğunda resetleme işlemi yapılabilir. Kombilerin bazılarında reset düğmesi yer almaz.

Yoğuşmalı kombi kaç derecede çalıştırılmalı?

Kombi ısı ayarı, kullanılan kombinin çeşidine göre de farklılık göstermektedir. Eğer yoğuşmalı kombi kullanıyorsanız kombinizin ısı ayarı 55 dereceyi geçmemelidir. Yoğuşmalı kombilerde ısı ayarı 50 derecenin üzerine çıkarsa yoğuşma oranı düşecektir.

Oda termostatı her kombiye uyar mı?

oda termostatı hangi kombiler ile uyumludur. Ürün gamımızda yer alan oda termostatlarının tümü; 220 V ve kuru kontak aç/kapa sistemiyle çalışan tüm kombi markalarıyla uyumlu olarak çalışmaktadır.

Kombi nasıl daha az yakar?

Ancak kesinlikle az yakan kombi diye bir şey yoktur. Eğer doğal gazdan tasarruf etmek isteniyorsa kombiyi kısık ayarda yakılmalı. Kısık ayarda yakıldığı zaman az yakar yüksek ısıya alındığında gazı çok fazla kullandığı için fazla yakmaya başlar. Sadece yoğuşmalı kombilerde enerji tasarrufu yüzde 5 daha fazladır.

Oda termostatı işe yarıyor mu?

Oda termostatı kullanılan ısıtma cihazına bilgi vererek istenilen oda sıcaklığını ayarlayan cihazlardır. ... oda termostatının bulunduğu oda 23 dereceye geldiğinde kombimiz ısıtmayı durduruyor. Oda termostatı hem komfor hemde kullanılan yakıtta tasarruf sağlıyor.