E devletten adli sicil kaydi nasil alinir?

İçindekiler:

  1. E devletten adli sicil kaydi nasil alinir?
  2. Adli sicil kaydı nasıl bakılır?
  3. E devlet çift sorgulama adli sicil kaydı nasıl alınır?
  4. 18 yaşından küçük adli sicil kaydı nasıl alınır?
  5. 16 yaş sabıka kaydı nereden alınır?
  6. 15 yaş altı sabıka kaydı nereden alınır?

E devletten adli sicil kaydi nasil alinir?

arasında imzalanan protokol kapsamında vatandaşlar, “Adlî Sicil Belgesini” e-Devlet kapısı'ndan alabileceklerdir. www.turkiye.gov.tr internet adresindeki e-Devlet kapısı'ndan alınan adlî sicil belgeleri üzerinde güvenlik için barkod numaraları bulunacaktır.

Adli sicil kaydı nasıl bakılır?

e-Devlet kapısından alınan adlî sicil belgeleri üzerindeki barkod numarası ve T.C. Kimlik Numarası "https://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-belge-doğrulama" adresine girildiğinde, ibraz edilen belgenin Adlî Sicil Bilişim Sistemindeki aslı görüntülenerek doğrulanabilmektedir.

E devlet çift sorgulama adli sicil kaydı nasıl alınır?

Adli Sicil kaydı temelde e-devlet üzerinden ve bulunduğunuz yer adliyelerinden alınabilir E-devlet şifreniz ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız ile www.türkiye.gov.tr linkine girerek “merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim” yazan arama bölmesine adli sicil kaydı yazarak aşağıda çıkan sekmelerden “Adli Sicil Kaydı ...

18 yaşından küçük adli sicil kaydı nasıl alınır?

18 yaşından küçük olanların velileri bu belgeyi talep edebilirler. E-devlet üzerinden Adli Sicil Belgesini alabilmek için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-kaydi linkinden“Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayarak T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.

16 yaş sabıka kaydı nereden alınır?

Adli sicil kayıtları Adliyelerde bulunan Adli Sicil Müdürlüklerinden, Kaymakamlıklardan, yurt dışında Büyükelçiliklerden ve artık e devlet sistemiyle internet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir.

15 yaş altı sabıka kaydı nereden alınır?

1) Cumhuriyet Başsavcılıklarından yani Adliyelerden,2) Kaymakamlıklardan,3) Yurt dışında konsolosluklardan,4) E-devlet üzerinden alabilirler.Adliyelerde “Adli Sicil Müdürlüğüne”, Kaymakamlıklara ve yurtdışında ise büyükelçiliklere sadece kimliğinizle başvuruda bulunarak Adli Sicil Belgenizi temin edebilirsiniz.