Patlıcanlı incir reçeli nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Patlıcanlı incir reçeli nasıl yapılır?
  2. Bergamot kabuğu reçeli nasıl yapılır?
  3. Bergamot hangi bölgede yetişir?
  4. Bergamot şurubu nasıl yapılır?

Patlıcanlı incir reçeli nasıl yapılır?

Patlıcanları elimizle biraz sıkıp incirin üzerine ilave edelim. Taşmaması için 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edip 20 dakika pişirelim. Ardından 1 limonu sıkıp suyunu kaynayan reçele dökelim. 5-10 dakika daha pişirip bir kaseye reçelin suyundan bir miktar alıp buzdolabında soğutup kıvamına bakalım.

Bergamot kabuğu reçeli nasıl yapılır?

*Şeker ve suyu derin bir reçel tenceresine alın, orta ateşte kaynamaya başlayınca tereyağı ve bergamotları iplerinden çıkarmadan ilave edip 30 dakika pişirin (20. dakikadan itibaren bergamot kabukları saydamlaşmaya başlayacaktır). Limon tuzunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatın.

Bergamot hangi bölgede yetişir?

Bir ılıman iklim bitkisi olan bergamot, Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetişir. Ülkemizde en çok yetiştirilen şehirlerin başında İzmir, Aydın, Antalya, Denizli ve Afyon geliyor. Hem çayı hem de yağı, insan sağlığına faydalı olan bergamot, oda spreyi ve parfüm yapımında da sıklıkla kullanılıyor.

Bergamot şurubu nasıl yapılır?

Acılığının giderilmesiyle bergamot reçeli yapımına geçilir. Tencereye toz şeker ve su konulur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Şerbet hafif koyulaşmaya başlayınca haşlanan bergamot kabukları, ince küpler halinde doğranan çekirdekleri çıkarılmış bergamot meyvesi ve bergamotun suyu ilave edilir.