ISG C belgesi kimler alabilir?

İçindekiler:

  1. ISG C belgesi kimler alabilir?
  2. Iktisat bölümü mezunları iş güvenliği uzmanı olabilir mi?
  3. Iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ne kadar maaş alıyor?
  4. İş güvenliği sinavina kimler girebilir 2021?

ISG C belgesi kimler alabilir?

İş sağlığı ve güvenliği alanında teftiş yapan mühendis, mimar veya teknik eleman olan iş müfettişleri hariç Bakanlık ve ilgili kuruluşlarında müfettiş yardımcılığı süresi dâhil en az on yıl görev yapan müfettişlerden C Sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılanlar C Sınıfı belge alabilirler.

Iktisat bölümü mezunları iş güvenliği uzmanı olabilir mi?

Teknik eleman tanımı da teknik öğretmen, fizikçi, kimyager ve biyolog unvanına sahip olanlar ile üniversitelerin sağlığı ve güvenliği programı mezunlarını kapsamaktadır. Dolayısıyla iktisat, ekonomi, işletme bölümlerini bitirenler İş Güvenliği Uzmanı olamamaktadır.

Iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ne kadar maaş alıyor?

Maaşları ayda 5,000 TL ve 7,500 TL arasındadır. En düşük İSG uzmanı maaşı C sınıfına aittir. C Sınıfı ve sağlık güvenliği uzmanları 3,000 TL ve 4,500 TL arası maaş alır. B sınıfı İSG uzmanı maaşı ise ayda 3,500 TL ve 6,000 TL arası değişmektedir.

İş güvenliği sinavina kimler girebilir 2021?

İlgili mevzuat kapsamında, yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından eğitim almadan doğrudan sınava katılma hakkı olan adayların (üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği lisans programını tamamlayanlar, iş sağlığı veya iş sağlığı ve güvenliği bilim uzmanı unvanına sahip olan hekimler, iş sağlığı ve güvenliği veya ...